Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2013. május 31., péntek

Hírmorzsák (4): 2014 legjobban várt sci-fije és az Agave Könyvek

A mai nap egy exkluzív hírt találtam az elektronikus postaládámban, melyet nagy örömmel osztok meg veletek.

Arról kaptam tájékoztatást, hogy a Londoni Könyvvásár egyik legnagyobb port kavart sf műve és 2014 legjobban várt sci-fije Jeff VanderMeer Annihilaton című regénye. A könyv hazai kiadója pedig az Agave Könyvek lesz.

A kétszeres World Fantasy-díjas Jeff VanderMeer a 2000-es évek egyik legfontosabb amerikai sf írója, a képzeletbeli Ambergris városában játszódó történetei (pl. City Of Saints And Madmen, Shriek: An Afterworld, Finch) rendkívüli népszerűséggel bírnak. Nemcsak emiatt ismerik azonban sokan a nevét: immáron több éve nagy reputációval bíró munkatársa a The Washingon Postnak és a Publishers Weeklynek is, melyekben mindenre körültekintő figyelemmel számol be elgondolkodtató és építő kritikáiban a modern sf legújabb műveiről.

VanderMeer hosszú szünet után jelentkezik új regénnyel, és egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy ez a zsáneren kívül is meg fogja hozni neki a hírnevet. A 2014 februárjában megjelenő Annihilation a Southern Reach-trilógia első kötete lesz, amit még szintén jövőre követni fognak a folytatásai is.

A történet egy amerikai kutatócsoportról szól, akik egy furcsa, lakatlan terület felderítésére indulnak a hazájukban, mely egyik napról a másikra jelent meg, a területe folyamatosan bővül, és megmagyarázhatatlan dolgok történnek benne. Az Annihilation szépirodalmi igénnyel megírt, egyszerre klasszikus és modern történet; olyan mintha a Sztrugackij-fivérek és a Lost televíziós sorozat találna egymásra Stanislaw Lem írógépén.

A könyv az idei Londoni Könyvvásár legnagyobb sf szenzációja volt. A jogok azonnal elkeltek számos országban, nem egy helyen hat számjegyű összegért. Dolgoznak már a megfilmesítésen is.

Az Agave Könyvek a nemzetközi megjelenéssel egyidőben, 2014 februárjában tervezi kiadni az Annihilationt.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons