Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2013. november 5., kedd

Hírmorzsák (8.): Megérkezett az évszázadokon átívelő űropera befejező kötete, az Endymion felemelkedése

Amikor pár évvel ezelőtt az Agave Könyvek el kezdte megjelentetni Dan Simmons Hyperion regényciklusának köteteit, azzal sok rajongó, a sci-fi műfaját kedvelő olvasó szívét dobogtatták meg a tettükkel. Először csak a már korábban megjelent részek kerültek a boltokba, természetesen újrafordítva. Amikor az Endymion megjelenéséről is felröppent a hír, hatalmas öröm töltötte a vásárlókat és egyben reményt is jelentett, hogy a negyedik rész is kiadásra kerül és ez a különleges ciklus hiánytalanul és hatalmas hiányt pótolva sorakozhat a hazai olvasók könyvespolcain.

A megjelenés pedig nagyon közel, mert 2013. november 07-én az Endymion felemelkedése végre a boltokban kerül.

Vélemények a könyvről:

„Minden science-fiction gyűjteményben ott a helye… kötelező olvasmány.”
Science Fiction Chronicle

„Simmons géniusza az űroperát valami újszerű költészetté formálja.”
The Denver Post

„A Hyperion-könyvek méltó folytatása.”
San Francisco Chronicle

„Simmons mesterien aknázza ki a SF-ben rejlő potenciált.”
Locus


Miről is szól ez a rész?
Elérkezett a végső leszámolás napja. Az egyház meghirdeti a mindent eldöntő, népirtással fenyegető keresztes hadjáratot, amely végérvényesen rabszolgasorba döntheti az emberiséget. A világ túlfelén közben felnő egy új messiás, aki a rejtélyes Idegenek szárnyai alatt szokatlan képességekre tesz szert. A messiás neve: Aenea. 
Aeneának azonban segítségre van szüksége ahhoz, hogy elterjessze megdöbbentő üzenetét tanítványai egyre népesebb táborában. Útra kel hát védelmezőjével, az egykori pásztorral és elítélt gyilkossal, Raul Endymionnal, hogy teljesítsenek egy utolsó, minden képzeletet felülmúló küldetést, és megfejtsék az egész világegyetem rejtett jelentését. Régi és új ellenségek veszik üldözőbe őket, miközben nyomukban jár a titokzatos Shrike is – szörnyeteg, angyal, gyilkológép –, aki végre leránthatja a leplet származásáról és rendeltetéséről. A Hyperionon pedig, ahol a világrengető kaland a kezdetét vette, minden titokra fény derül: az apokaliptikus igazság feltárja az élet értelmét, és mindörökre meghatározza a galaxist lakó emberiség sorsát. A nagyszabású tetralógia váratlan fordulatokban bővelkedő, befejező kötete felejthetetlen pontot tesz az évszázadokon átívelő űropera végére.

Szeretnél beleolvasni a regénybe? Ha igen, akkor ITT megteheted. A könyv első 97 oldala várja a kíváncsi érdeklődőket, a folytatásra kiéhezett rajongókat.

A könyv adatai:
Szerző: Dan Simmons
Cím: Endymion felemelkedése
Fordította: Huszár András
Műfaj: sci-fi
Borítóár: 4.480,-
Terjedelem: 832 oldal
Kötés: puhakötés ragasztva
Megjelenés: 2013. november 07.

Néhány szó a szerzőről:
Dan Simmons 1948-ban született az Illinois állambeli Peoriában. 1970-ben angol szakon végzett a Wabash College-ben, majd egy évvel később tanári diplomát szerzett a St. Louis-i Washington Egyetemen. A Káli dala című első regénye 1985-ben látott napvilágot, és elnyerte a rangos World Fantasy-díjat. Az ezt követő, és idővel négykötetessé duzzadó Hyperion Cantos – Hyperion, Hyperion bukása, Endymion, The Rise Of Endymion – aztán a science-fiction élvonalába emelte: egy Hugo-, egy Brit Science Fiction Association- és három Locus-díjat kapott a kötetekért, melyek sokak szerint a modern sci-fi irodalom megkerülhetetlen alapművei. Simmons feleségével és lányával Coloradóban él, írni viszont gyakran a Sziklás-hegységben, 2500 méter magasan lévő hegyi kunyhójába szokott kijárni. Jelenleg a The Abominable című regényén dolgozik, ami egy újabb horror lesz, és egy Mount Everest-expedíció történetét meséli el 1925-ben.

A bejegyzésben szereplő információk a kiadó könyvről szóló promóciós anyagából származnak.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons