Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2013. november 30., szombat

Várólista - 2013. november

Valamiért olyan érzésem van, hogy minden kiadó - tisztelet a kivételnek - úgy akarja megjelentetni a könyveit, hogy az a karácsonyi vásárlási láz idejére a boltok polcain legyen és kínálja magát az ajándékra vadászóknak. Ennek megfelelően a novemberi megjelenések száma, illetve a temérdek könyvből az érdeklődésemre számot tartók száma is az egeket súrolja. 
Megint a hónap végére maradt a bejegyzés és ez nem véletlen, igyekeztem a biztos megjelenéseket felsorolni és kiszűrni az ígérgetéseket. Remélhetőleg sikerült az elképzelésem megvalósítása. A felsorolt könyvek között vannak olyanok, amelyek már a polcomon sorakoznak vagy éppen úton vannak felém, amelyek valószínűleg a karácsonyfa alá fognak kerülni és olyanok is, amelyek csak felkeltették az érdeklődésem, de könnyen elképzelhető, hogy az a továbbiakban is csak érdeklődés marad. 

A továbbiakban beszéljenek helyettem - javarészt - a képek. A felsorolás nem jelenít meg semmilyen sorrendiséget. 

Az Ulpius-ház Könyvkiadó az év végére láthatóan összeszedte magát és végre az én szívemnek kedves könyveket is megjelentet. Karen Rose régóta ígért regénye, a két paranormális sorozat (Kresley Cole Halhatatlanok alkonyat után és Charlaine Harris True Blood) folytatásai mindenképpen a polcomon fogják végezni. A new adult könyvek között is ismét találtam az érdeklődésemre számot tartó kiadványt, ugyanis Rule elrabolta a szívemet.

A Metropolis Media novemberi kínálata is igencsak ínycsiklandó. Végre megjelent a régóta beígért Gyacsenko könyv, az Arszen és a játék hatalma. A kívánságlistám mellett szereplő csomagocskák alapján ez már biztos, hogy a fa alatt fogja végezni, A kérdés csak az, hogy ki a merénylő? :D
Csak akkor tette közhírré a kiadó, az új Lukjanyenko könyv, az Igék földje és Robert Heinlein Csillagközi invázió című regényének megjelenését, amikor már biztos volt. nekem megfelelt így. Az Igék földje már úton van felém, a másik kötettel még csak szemezgetek.

Az Agave Könyvek az egyike azon kiadóknak, akik részéről a megjelenések ütemezésére mindig lehet számítani, egész évben és folyamatosan biztosítják az olvasók betűéhségének elűzéséhez szükséges kiadványokat és a megjelenésekkel kapcsolatos tájékoztatásuk sem hagy maga után kifogásolni valót.
Karácsonyi kínálatukban a nagy sikerű Vének háborúja sorozat befejező kötete, a Zoe története, a Hyperion Cantos ugyancsak befejező része, az Endymion felemelkedése, valamint a tavalyi könyvhétre megjelent Testbérlők történet szintén befejező kötete, A testbérlők - Leszámolás szerepel. A komolyabb és a könnyedebb műfaj kedvelői is tudnak válogatni a kínálatból, de vitathatatlan tény, hogy az idei karácsony náluk a sci-fi műfajáé.

Harlan Coben regényei a tavalyi év várólista csökkentő kihívása óta szerepelnek a rendszeres olvasásaim között, a  Jaffa Kiadó karácsonyi kínálatában pedig megtalálhatjuk a szerző legújabb könyvét. A Hat év hamarosan olvasásra kerül nálam. Az Athenaeum Kiadó is gondoskodik az ünnepi szórakoztatásról. Samantha Shannon regénye elsőre csak a címével - Csontszüret - kelt feltűnést, majd a történetével is megszolgálja a bizalmat. Már olvastam és ha valaki egy összetett világú, cselekményes és különleges ötleteket felvonultató könyvet szeretne a fa alá, akkor ezt a kiadványt csak ajánlani tudom. A Halloween ugyan már elmúlt, de a szellemes könyveket bármikor lehet olvasni, kíváncsi leszek, hogy Darynda Jones Első sírhant című regénye mennyire lesz majd rám hatással.

A Könyvmolyképző Kiadó továbbra is rengetegek ígér és keveset teljesít. A múlt havi pangást követően ebben a hónapban is csak két, engem érdeklő könyv jelent csak meg. Cassandra Clare Pokoli szerkezetek trilógiájának befejező kötete, A hercegnő a hónap legutolsó napjaiban jelent meg. Mindenképpen a polcomon a helye, de ha a kiadónak eddig ráért, akkor most már nekem is. A másik kötet Maggie Stiefvater tündéres sorozatának következő kötete, a Ballada - A holtak éneke. Először az első részt kellene elolvasnom, aztán majd meglátom, hogy kapok-e a folytatás után.
A Maxim Könyvkiadó novemberben is több könyvet jelentetett meg, de sajnos a témájukat tekintve csak Jamie McGuire Az őrző című regényén akadt meg a szemem. Lehet, hogy a véleményem a későbbiekben még változni fog, de egyelőre ennyi.


Az Alexandra Kiadó egyik régebbi ígérete és a rajongók nagy álma, hogy G.R.R. Martin Lázálom című kötete ismét kiadásra kerül. Ez most megtörtént, a kiadvány kellemes külsőt kapott és a szövege is megújult kissé. Az igaz, hogy már olvastam, de kíváncsi vagyok az átdolgozott fordításra. A Kalliopé Kiadóról nem sokat lehetett eddig hallani, pedig könyveit nagyon kellemes kézbe venni. Darena Salyaz Sötét vihar története a befejezéséhez érkezett, a Mennydörgés más a polcomon várja az olvasást. A fülszöveg miatt ébredt fel a kíváncsiságom a kiadó egy másik kiadványa Andrew Neal Társadalmi evolúció című regénye iránt. Nem mondom, hogy azonnal, de talán majd egyszer idővel érdekelni fog a történet.

A Delta Vision karácsonyi kínálata is nagyon kedvemre való, a Delta Varázskatlan kiadványok pedig minden, a fantasy műfaját szerető olvasónak felkelthetik az érdeklődését. Folytatódik Gaura Ágnes Borbíró Bori kalandjait felvonultató sorozata, amelynek ezúttal Lidércnyomás a címe. Csak remélem, hogy nem viselték meg az írónőt a címadás következményei. :)
Szintén folytatódik Ta-mia Sansa Gender krónikák sorozata, a második rész címe A döntés joga.
A szerző számomra még ismeretlen, de a fülszövege alapján jól és ígéretesen hangzik Varga Csaba Béla Hetedíziglen című regénye. Amíg a hölgyek könyveinek mindenképpen a polcomon a helye, addig az úr által írt történet egyelőre marad az érdeklődésemre számot tartó könyvek listáján.
A Fumax Kiadó novemberi megjelenései közül az én érdeklődésem a Széthullott birodalom trilógia befejező kötete keltette fel, Mark Lawrence Tövisek császára című regényének magyar kiadása már úton is van felém. 

A következőkben olyan kiadványok szerepelnek, amelyekre ugyan felfigyeltem, de bőven vannak azok a regények, amelyek elsőbbséget élveznek. 
A Fumax Kiadó nem hagyja a rajongóit cserben és az ígéretéhez híven meg is jelentette a Ryria-krónikák következő kötetét. Michael J. Sullivan Birodalom születik című regénye érdekel ugyan, de előtte még az előzményeken kellene átrágnom magam.
Ugyanez a sorsa a Carthaphilus Könyvkiadó által megjelentetett, Pittacus Lore által írt Lorieni krónikák sorozatnak is, amelynek negyedik kötete az Ötödik csapdája majd csak akkor fog sorra kerülni, ha az első köteten kívül a többit is elolvastam.
Douglas Adams és én eléggé változó viszonyban vagyunk egymással, az angol humort ugyanis csak mértékkel bírom és a mérték ebben az esetben tényleg csak a legminimálisabb igénybevételt takarja. A GABO Könyvkiadó SFF sorozatában megjelent Shada tehát egyszer majd talán sorra fog kerülni, de nem kapkodok utána.
Nem nagyon figyeltem fel eddig a Konkrét Könyvek kiadványaira, de a vámpíros történtek egyik hűséges olvasójaként nem hagyhattam figyelmen kívül Richard Zane Vámpírhoroszkóp című regényét. Majd kiderül, hogy mikor kerül sorra.

Úgy gondolom, hogy a karácsonyi kínálat bőséges, a megjelenések között mindenki megtalálja a kedvére valót. Jó válogatást és jó vásárlást! 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons