Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2013. november 9., szombat

Hírmorzsák (9.): A Roanoke gyarmatosítása egy másik nézőpontból - Zoë története

A Vének háborúja számomra az a sci-fi, amely könnyedségével, mozgalmas cselekményével és egyedi humorával rögtön a kedvencemmé vált. Határozottan úgy látszik, hogy nem csak én voltam vele így, mert a kiadó fél éves időközökkel jelenteti meg az új részeket magyarul, amely azt jelenti, hogy elérkeztünk a sorozat negyedik, egyben befejező kötetéhez. Jövőre pedig újabb kötetekre számíthatunk! 

Zoë története tehát hamarosan, azaz 2013. november 14-én kerül a boltok polcaira.

Vélemények a könyvről:

„Magával ragadó! Scalzi parádés párbeszédei minden bizonnyal új olvasókat fognak toborozni, különösen a fiatal felnőttek közül.”
Publishers Weekly

„Pontosan annyi szív és furmány, amennyit Scalzitól elvárunk... Rohanj, és vegyél gyorsan a gyerekeidnek is egy példányt, különben a tiédet fogják lenyúlni.”
Cory Doctorow

„Lebilincselő élmény, ahogy Scalzi a világvégén túli kalandokat ötvözi a politikai intrikákkal.”
Booklist


Miről is szól ez a rész?
Képzeld el... 
Képzeld el, hogy tizenöt éves vagy, a rég halott biológiai apád az emberiség legnagyobb árulója, a nevelőszüleid ellenben hős exkatonák és egy új gyarmat kormányzói. Képzeld el, hogy minden lépésedet két félelmetes földönkívüli testőr kíséri, és egy komplett idegen faj tanulja tőled egy csillagközi valóságshow keretében, hogy miként kell öntudattal rendelkező intelligens lényként élni. 
Képzeld el, hogy örökre el kell hagynod szülővárosod és szülőbolygód egy világvégi új gyarmat kedvéért, ahol új barátokat kell szerezned vadidegen telepesek között, hogy örömeidet és gondjaidat megoszthasd valakivel. Mert az új világ mindkettőt bő kézzel méri. Te mit tennél ebben a helyzetben? 
John Scalzi nem osztott meg velünk minden részletet a Roanoke történetéből Az utolsó gyarmat című könyvében, ezért olvasóira hallgatva még egy utolsó, különleges utazásra hív minket a Vének háborúja-univerzumba és a Roanoke-ra, hogy újra átéljük a gyarmat kalandos létrejöttét.

Szeretnél beleolvasni a regénybe? Ha igen, akkor ITT megteheted. A könyv első 38 oldala várja a kíváncsi érdeklődőket, a folytatásra kiéhezett rajongókat.

A könyv adatai:
Szerző: John Scalzi
Cím: Zoë története
Fordította: Farkas István
Műfaj: sci-fi
Borítóár: 3.280,-
Terjedelem: 320 oldal
Kötés: puhakötés ragasztva
Megjelenés: 2013. november 14.

Néhány szó a szerzőről:
John Scalzi az ezredforduló után feltűnt sci-fi írók nemzedékének termékeny és invenciózus tagja. Több stílusban és médiában kipróbálta magát: ír filmrecenziókat, ismeretterjesztő könyveket és esszéket. Dolgozott kreatív tanácsadóként a Csillagkapu Univerzum tévésorozatban; népszerű blogja, a Whatever pedig az egyik legrégibb a maga nemében. A Vének háborúja az első műve, mára kultkönyvvé vált, és további négy része jelent még meg. Scalzi szakmai elismerését jelzi, hogy 2010-ben megválasztották az Amerikai Science-Fiction és Fantasy Írószövetség elnökévé. Jelenleg az ohiói Bradfordban él feleségével és lányával.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons