Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2012. július 9., hétfő

Borsodi Molyklub: A II. molytalálkozó

A Borsodi Molyklub első igazi molytalálkozója nagyon jól sikerült. Sokan sajnos nem tudtak eljönni, mert a vizsgaidőszak szigorú menetrendje erre nem adott lehetőséget nekik. Ezért is esett a Borsodi Molyklub II. molytalálkozójának időpontja 2012. június 23-ára.
A gyülekezésre ismételten a Városház téren, a Virágóránál került sor. Majdnem dupla annyian gyűltünk össze, mint az első molytalin. Jelen voltak a már ismerős molyok és persze jöttek új, megismerésre váró tagok is. Sőt, elég feltűnőek is lehettünk, mert egy fazon gyanúsan nézegetett minket és rá is kérdezett, hogy ez valami szektás találkozó-e. Na, szépen vagyunk, mondhatom. :)
Mindenki nagy örömére ez a találkozó már nem csak csajbuli volt, hanem az erősebbik nem három tagja is tiszteletét tette a körünkben. Örültek is a csajok @Tris, @Irasalgor és @Traclon jelenlétének. Ha már @Trisnél tartunk, akkor mindenképp meg kell említenem, hogy Ő polgári nevén Trux Béla, akinek most jelent meg az első regénye (A templomos lovag címmel) és szintén miskolci lakos.
A Borsodi Molyklub II. találkozójának résztvevői (balról):
Kitty, enechh, kisginny, teufelin, kölyök13, Ailey, irasalgor, Tris, borga,
Sanona, Agatha, Szávítri, Shanara, matraimelinda
(Aki a fényképezőgép mögött bújkált: SzAngelika,
aki később érkezett és nincs a képen: Tabula Rasa és Traclon).

A hely kicsit drága, de hangulatos
 és kényelmesen elfértünk. 
A gyülekezőt követően átvonultunk a BorS étterembe (régebben Caffé Big Ben) és a kerthelyiségben előkészített asztalnál elfoglaltuk a helyünket. Később érkezett közénk egyéb elfoglaltság miatt Tabula Rasa és Traclon. Az első találkozóval kapcsolatban azt emlegettem, hogy családias volt a hangulat és egy nagyon jól irányított beszélgetést tudtunk folytatni (hála @Icu79-nek, aki a kezében tartotta az irányítást). Ez a családias hangulat erre a találkozóra már nem volt annyira jellemző, mert ahhoz túl sokan voltunk (és Icu is nyaralni volt, így az irányítása is hiányzott). Az asztal egyik vége már nem értette, hogy mi történik, miről beszélnek a másik végén, így kisebb csoportokat alkotva, folyamatosan helyet változtatva cseverésztünk. 
Kifaggattuk az írót (Trux Béla) és
beleolvastunk a könyvbe (A templomos lovag).
Az asztal egyik vége, @borga vezetésével letámadta @Trist (a szó lehető legjobb és legkultúráltabb értelmében) és kifaggatta az első könyv készítésének és megjelentetésének történetéről, mindenféle kulisszatitkokról, buktatókról és természetesen az érdeklődési köréről. Próbáltuk megismerni, mert mégiscsak egy olyan ember, aki a "földink" és akinek már jelent meg könyve. Egy igazi könyvmoly pedig értékeli az ilyet. :) Meg kell jegyeznem, hogy Béla elég jól bírta a kérdéseket és olyan jól érezte magát közöttünk, hogy tovább maradt, mint eredetileg szándékozott.
Az asztal másik felén (ha jól hallottam) a romantikus regények műfajába tartozó könyvek megvitatása volt egy darabig a téma, aztán persze más is, de arra már nem emlékszem, hogy micsoda.
Erre a molytalálkozóra is jutott meglepetés, mégpedig @Tabula Rasa jóvoltából, aki színes könyvjelző sarkokat hajtogatott a társaságnak. Örök hála a kedvességéért és a kellemes meglepetésért.
A csodálkozó tekintetekből látszik, hogy
 azért ekkora pizzára senki  nem számított. :)
A BorS kerthelyiségére azért esett a választásunk, mert közel volt a gyülekező helyhez, kellemes volt a környezet és elég nagy, hogy helyet adjon a csapatnak. Sajnos a pénztárcáink már nem szerették annyira, ezért amikor pár órával később a molyok egy része elindult haza, a másik fele átvonult a DonPepe helyiségébe egy jó kis pizzára. A csoportok újrarendeződtek (az asztalok is) és itt folytattuk, immár szűkebb körben a beszélgetést. Bizonyára sütött az arcunkról, hogy éhesek lehetünk, mert a pincér srác kapásból felkínálta nekünk egy 80 cm átmérőjű parti pizza lehetőségét, amit nyolc, vállalkozó szellemű moly be is vállalt (persze együttesen). A többiek pedig mást falatoztak. De a beszélgetés csak időlegesen szünetelt, tovább folyt az eszmecsere és nagyon jól éreztük magunkat.
Összességében azt mondhatom el, hogy ez egy más hangulatú, de szintén jól sikerült találkozó volt. Nagyon remélem, hogy mindenki hasonlóan kellemes élménynek tekinti ezt az együtt eltöltött délutánt.

A bejegyzés időhiány és egyéb elfoglaltságok miatt nem közvetlenül az esemény után készült el, de azért remélem, hogy örömmel olvassátok majd.

A következő találkozó időpontja még nem ismert, de jöhetnek nyugodtan a helyszín és az időpont ötletek, javaslatok.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons