Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2012. július 1., vasárnap

Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna (Anna-sorozat 1.)

Mindig is szerettem a misztikumot. Ha misztikus témájú filmsorozatok közül választanom kellene, akkor a Supernatural biztosan a kedvenceim között lenne. Nem volt tehát kérdéses, hogy a sorozathoz hasonlított könyvet is olvasnom kellett. Miután a kiadó könyveihez a könyvhéten beváltható kupont is találtam egy tipp alapján az egyik újságban, így a vásárlás is biztos volt. Büszkén helyeztem a polcomra a könyvet, amelynek olvasására most került sor.
Miről is szól a történet és miért hasonlították mások is az Odaát című sorozathoz? Cas apja szellemeket kutatott fel és küldött át az öröklétbe. Cas még csak gyerek volt, amikor az apját megölte egy szellem. Pár évvel később Cas maga ered a szellemek nyomába. Küldetései sikeresek is. Egy újabb felkérés miatt Thunder Bay-be költöznek az anyjával, mert a városban egyre kegyetlenebbé válik egy kísértet, aki nem más, mint Vérbe öltözött Anna. Egy fiatal lány, akit 16 éves korában kegyetlenül meggyilkoltak, aki a családja régi házában kísért és aki mindenkit megöl, aki beteszi a lábát a házba. Ez a küldetés azonban már az elejétől nem olyan, mint az eddigiek. Cas és Anna találkozása különleges.
A történetben szellemek, mágia, boszorkányság, vadászat, titkok és gyilkosságok sorozata tűnik fel. Tényleg olyan, mint egy Supernatural epizód. Kellően sötét, kellően borzongós és kellően cselekményes.
A teljes történetet Cas szemszögéből, E/1-ben elbeszélve olvashatjuk végig. Minden szereplők megismerünk, Cas szépen leírja nekünk őket. Egyedül Cast nem tudtam elképzelni, mert ő nem mutatta be saját magát vagy pedig én nem emlékszem a bemutatásra. Egyetlen dolgot tudok róla, hogy Carmel ugyanolyan magas, mint ő, de mást nem. Gyakorlatilag arcnélküli marad végig a könyvben és ez engem végig zavart, mert mindenki más megelevenedett a képzeletemben, csak a főszereplő nem. A másik dolog, ami zavart az a szereplők életkora. Bár az írónő próbálja felnőttesebbnek és komolyabbnak mutatni Cast, de az iskola állandó emlegetése és a lógások, meg néhány gyerekes húzás lerombolja ezt az illúziót. Sokkal jobb lett volna a történet, ha nem kellene a biológia házival és egyéb iskolai dolgokkal foglalkoznunk.
Forrás: devianart.com
A történet műfaját elég nehéz meghatározni. Az biztos, hogy Young Adult, de nem a szokásos fajta, hanem horrorba hajló, ha nem teljesen az. A történet egyébként nagyon jó. Anna karaktere és tettei nagyon hitelesen jelennek meg a lapokon. Története szomorú és kegyetlen. Jó volt olvasni ezt a könyvet, mert gyorsan lehetett vele haladni, teljesen lekötött és tényleg élvezetes volt. A cselekmény csak néha torpant meg, inkább a párbeszédeken és a tényleges cselekményen volt a hangsúly, mint az elmélkedésen. A végét egy kicsit túl gyorsnak találtam. A viszonylag hosszú felkészülés és elhúzódó események után szinte semmi perc alatt oldódik meg a probléma. Persze benne van a folytatás lehetősége a történetben, mint ahogy van is folytatás. 
A könyv kivitelezése nagyon gyönyörű. A védőborítóról az eredeti kiadás képe köszön vissza, a keménykötéses könyv színe vérvörös és a könyv belsejében is piros betűkkel íródott szöveggel találkozhatunk. Nagyon hatásos. 
Az említett kifogásaim ellenére is tetszett a történet. Kicsit rövid volt, de gyors, pörgős, könnyen olvasható, filmszerűen pergő képekkel és a végére egész megkedvelhető szereplőkkel. Határozottan érdekel, hogy milyen folytatást talált ki az írónő. A folytatás címe A rémálmok lánya és a kiadó tájékoztatása szerint már előkészületben van. Az én várólistámon mindenképp rajta lesz, ha megjelenik. :)



Pontszám: 8
Kiadó: Geopen Könyvkiadó
Kiadás éve: 2012.
Terjedelem: 288 oldal
A mű eredeti címe: Anna Dressed in Blood
Sorozat: Anna
Folytatás: Girl os Nightmares
Forrás: magánkönyvtár (vásárlás, 2012.)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons