Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2012. július 14., szombat

Várólista - 2012. július

Júniusban elkényeztettek minket, olvasókat a könyvkiadók. A könyvhétre új megjelenések tömkelegét kaptuk, dúskáltunk a jóban. A július szerényebben néz ki a megjelenések kínálatát elnézve. Az én szempontomból mindenképp. Na, meg lehet, hogy a kiadók is megpihennek egy kicsit a nyári forróságban. De az is lehet, hogy korlátolt vagyok vagy az ízlési köröm eléggé beszűkült, mert az erre a hónapra ígért megjelenések közül én mindössze három könyvet várok igazán. (Illetve lenne több is, de azoknak a könyveknek a megjelenését már megint elhalasztotta a kiadójuk. :$) Pontosabban három könyv keltette fel a kíváncsiságom.
Update: Közben becsúszott még egy könyv, amelynek a megjelenését júliusra ígérték és fenem rá a fogam. Szóval bővült az eredeti bejegyzés egy negyedik könyvvel. :)
Nézzük, hogy melyek is ezek.

Rachel Vincent: Lélektovajok - Sikoltók
Az írónő magyarul megjelent könyvét (Stray - Kóborok) már olvastam. Eléggé tetszett ahhoz, hogy a sorozatnak továbbra is adjak egy esélyt. A Jaffa Kiadó pedig elkezdi az írónő egy másik sorozatát. A fülszövege annyira nem győzött meg, hogy rögtön rohanni fogok a megjelenéskor a boltba, de érdeklődve fogom figyelni az értékeléseket. A borítója pedig mindenképp figyelemfelkeltő.

Fülszöveg: Valami nincs rendben Kaylee Cavanaugh-val; megérzi, ha valaki a közelében meg fog halni. És amikor ez bekövetkezik, egy ellenállhatatlan erő arra kényszeríti, hogy sikítson, mint egy lidérc. Szó szerint. Kaylee szívesebben foglalkozna azzal, hogy végre sikerült felkeltenie az iskola legjobb pasijának a figyelmét. De nehéz végigcsinálni egy romantikus randevút olyasvalakivel, aki láthatóan többet tud az ember kényszeres sikítozásáról, mint ő maga.
Amikor pedig az iskolatársaik látszólag ok nélkül sorra holtan esnek össze, csak Kaylee tudja, ki lesz a következő…

„Az idegességtől verejtékes lett a tenyerem, és kivételesen örültem, hogy képtelen vagyok megszólalni. Hogy nem tudok válaszolni Emmának. Ehelyett nyeltem, és a torkom összeszorult, akadályt képezve az engem belülről perzselő sikoly előtt. A szürke köd sötétebbé vált, bár sűrűbbé nem igazán. Könnyedén keresztülláttam rajta, ugyanakkor megváltoztatott mindent, amin rémült tekintetem megpihent; mintha a tornatermet áttetsző szmogfelhő takarta volna. És a valamik továbbra is a látóhatárom peremén mozogtak, hol az egyik irányba rántva a tekintetemet, hol a másikba.
Abban a pillanatban bármit megadtam volna, hogy képes legyek megszólalni, nem csak azért, hogy figyelmeztethessem Emmát – mert ez természetesen vitatható tett lett volna –, hanem hogy megkérdezzem Nasht, mi a fene történik. Ő is látja, amit én? És ami még fontosabb, ők is látnak már minket?”

Kiadó: Jaffa Kiadó
Terjedelem: 300 oldal
Formátum: 140x200
Kötés: kartonált
Teljes ár: 2.940,- 


Szergej Lukjanyenko: Őrök világa
Lukjanyenko az egyik kedvencem. Bírom a stílusát. A Világok őre című könyve az egyik legjobb szerintem az író regényei közül. Folytatásának, az Őrök világának a megjelenését már a könyvhétre vártam, de sajnos elcsúszott a kiadás. Ha ebben a hónapban megjelenik, akkor mindenképp kötelezően vásárlásra kerülő darab lesz.

Fülszöveg: Kirill kisemberből akaratán kívül lett szuperhős, de amikor a párhuzamos világok markában tartó kísérlet nyomára bukkant, elveszítette hatalmát, pozícióját. Újra üldözötté vált, de immár nem csak saját hazájában. Tervét mégsem adja fel, meg akarja menteni a Földet mindenható irányítóinak uralma alól. Ehhez azonban segítségre van szüksége. Céljának elérése érdekében akár még régi ellenségeivel is hajlandó szövetséget kötni, és különös világok sorát járja be, azt az egyet keresve, amely sikerrel lázadt fel a funkcionálisok ellen.
Az univerzumokon át folytatódó fogócskába Kirill egyre jobban belefárad, és időközben hiába nyerte vissza hatalma egy részét, kételkedni kezd, valóban neki találták-e ki a megváltó szerepét. Persze üldözőit nehéz meggyőzni ennek ellenkezőjéről, márpedig ha nem sikerül, elkerülhetetlenné válik az életre-halálra menő, végső leszámolás.

Az Őrség- és Ugrás-regények sikerszerzőjének újabb kötete sem okoz csalódást a kalandokra és egzotikumra szomjas olvasónak. A Világok őre történetének lezárása a pergő cselekmény és a tarka ötletek valóságos tűzijátékát adja, miközben azon is elgondolkodtat, vajon mi mit tennénk a rendkívüli helyzetekbe kerülő kisember helyében.

Kiadó: Metropolis Media
Teljes ár: 2.990,- 

Ha valakinek még nincs meg az első rész, de az érdeklődését felkeltette a könyv, akkor a kiadó webshopjában a két kötet akciós csomagban, 35 % kedvezménnyel is megvásárolható.
Részletek itt: http://galaktikabolt.hu/termek/szergej_lukjanyenko_vilagok_ore_es_orok_vilaga.html


Andrzej Sapkowski: Vaják II. - A végzet kardja
Az első részt még nem olvastam. A szláv mitológiai elemek miatt mindenképp érdekel. Az első rész olvasása tehát tervben van. De ez nem jelenti azt, hogy a folytatásra addig nem vetek szemet. :)

Fülszöveg: A Sapkowski által teremtett világ sok szempontból „közép-kelet-európai”. Jó értelemben. Közelebb áll a magyar gondolkodáshoz, mint sok epikus fantasy mű, amelyet mostanában olvashattunk. A hősök megsebződnek, véreznek, nem csodálat, hanem gyűlölet, de legjobb esetben is irigység veszi körül őket. A falubeliek nem barokkos körmondatokban beszélnek. A könyvben megjelenő misztikus lények a szláv meséken és mitológián alapulnak, ezért a hangulatuk más, mint az angolszász könyvekben megszokott. Ugyanakkor viszont van egy etikai és morális kódex, amelyhez Sapkowski világának pozitív szereplői tartják magukat. Ezért együtt érzünk velük, bele tudjuk képzelni magunkat a helyzetükbe. A könyvben Geralt sokszor áll olyan választás előtt, ahol nincs jó megoldás. Ez a világ nem fehér és fekete, nem lehet egyértelműen szétválasztani a rosszat a jótól, a szörnyet az embertől, stb. Sapkowski hőse nem a fantasykre oly jellemző Conan-féle tesztoszterontól csöpögő agresszív macsó figura. Harcos és mágus, ki a fantáziavilág erkölcsi és természeti egyensúlya felett őrködik. Az ismerős, de mégis kifordított történetekben strigákkal küzd, átkokat tör meg, vagy konfliktusokat próbál elsimítani – megfelelő fizetség ellenébne.
Andrzej Sapkowski „A végzet kardjá”-ban újabb történeteket mesél el a főhős, Ríviai Geralt életéből. A novelláskötet eredeti nyelven ugyan „Az utolsó kívánság” előtt jelent meg, ugyanakkor a benne foglalt történetek a magyarul elsőként megjelent könyv eseményei után játszódnak. A 6 novella nem csak folytatja Geralt életének történéseit, hanem felvezeti, megalapozza a harmadik, már teljes regényt a „Tündevér”-t, aminek megjelenése 2012 végén várható.

Kiadó: PlayOn
Kötés: karton
Teljes ár: 2.990,-
Várható megjelenés: 2012. július 16.

Larissa Ione: Csábítás (Daemonica 1.)
Egy új sorozat az Egmont Kiadótól, amelyről nagyon jókat hallottam, olvastam és kifejezetten ajánlották. Szeretem a paranormális romantikát, de már annyi megkezdett sorozatom van, hogy félve kezdek bele egy újabba. A nagyon jó kritikák és a személyes ajánlások azonban meggyőztek. Valószínűleg nem azonnal fogom behappolni a sorozat nyitó kötetét, de van egy olyan érzésem, hogy előbb-utóbb a polcomon fogja végezni. :)

Tayla, a fiatal őrző élete nem áll másból, mint gyilkolásból. A lány feladata, hogy az emberekre támadó démonoktól megtisztítsa New Yorkot, lehetőleg nyom és nagyobb zűr nélkül. Csakhogy Tayla az utóbbi időben nincs jól: furcsa emlékezetkieséses időszakai vannak, és egy vadászat alkalmával lebénul a jobb oldala. A harcban meghal a társa és legjobb barátnője, Tayla pedig egy különös helyre kerül: egy kórházba, amelynek fekete falait mágikus írásjelek borítják.
Kezelőorvosa, a jóképű Eidolon az első pillanattól kezdve Tayla különös, erotikus álmainak főszereplőjévé válik, miközben a démon férfinak sem közömbös a lány.
Eidolon fajtája a nők szexuális kihasználásának él, mégis Tayla kedvéért hajlandó lenne alávetnie magát a véres és mindkét fél számára életveszélyes párválasztási szertartásnak - még akkor is, ha minden észérv ennek ellentmond…
Vajon Tayla választ kap-e a múlt kérdéseire? Akarja-e, hogy válaszokat kapjon a férfitól? És mi lesz, ha a jövője olyan fordulatokat tartogat, amelyeket a legvadabb álmaiban sem gondolt volna?

Kiadó: Egmont
Terjedelem: 416 oldal
Puhaborítós kivitel
Teljes ár: 3.999,-


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons