Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2012. július 7., szombat

Nyaralás és restanciák

Kicsit eltűntem, de újra itt vagyok! :) Négy nap molyok, blog és többnyire olvasnivaló nélkül. Nálam ez már kész csodának számít. Négy nap munkahelyi problémák és telefonhívások nélkül. Maga a paradicsom. :DD Mit csináltam? Sokat utaztam, sokat gyalogoltam, fényképeztem, bambultam, szórakoztam. Merre jártam? Nagyon szép helyeken, a reneszánsz kultúra nyomában: Velencében a Sóhajok hídjánál, a Dózse-palotánál, a Szent-Márk téren, a Rialtónál; Padovában a Szent Antal katedrálisnál, a híres padovai egyetemnél; Veronában Júlia erkélyénél, az ókori belvárosban, ahol kétezer éves utcaköveket taposott a lábunk és ahol gyönyörű épületek szegélyezik a piacteret; Sirmionéban, a Garda-tónál, ahol gyalog és motorcsónakkal is megnéztük a várost és Triesztben, a régi Habsburg kikötővárosban, szintén csodálatos épületek között. Közben megkóstoltuk a helyi specialitásokat is: ittunk könnyű, de nagyon finom borokat, megkóstoltuk az igazi olasz pizzát és úgy is éreztük magunkat, mint egy igazi olasz pizzériában. :) 
Jaj, majdnem kifelejtettem, hogy beugrottunk a Wörti-tóhoz is, Klagenfurtba és megcsodáltuk a Mimimundust, ahol a világ 160 híres épülete és járműve (többnyire Vonatok és hajók) vannak kiállítva teljesen méretarányos és csodaszép makettként. Szóval bejártuk az egész Földet. :)
Nagyon jó volt! Nagyon fáradt vagyok, de olyan kellemesen fáradt. Imádom a körutazásokat, a sok látnivalót, a programokat. Olvasni nem sokat olvastam, mert az élmények mellett erre nem igazán jutott idő. 
Vannak elmaradt bejegyzéseim, amelyeket igyekszem minél hamarabb pótolni (Borsodi Molyklub II. találkozó, Karen Marie Moning Rossz hold kelt fel című könyvének értékelése, stb). Szerintem részletesebb élménybeszámoló is lesz majd, de előtte az elmaradottak kerülnek majd sorra. Kis türelmet azért kérek, mert eléggé fáradt vagyok. Az első dolog egy jó hosszú alvás lesz. :) 

2 megjegyzés:

Nita írta...

De jó, amikor 2009-ben Olaszországban jártam, én is Velencében, Padovában, Triesztben meg Veronában jártam, Lignanóval és az olasz Alpokkal, meg a Grotte Gigante barlanggal kiegészítve. :)
Örülök, hogy sikerült kellően kikapcsolódnod. :)

Shanara írta...

Akkor Te még nagyobb körutat tettél meg, mint mi most. :) Az Alpok nagyon csodálatos. Keresztüljöttünk rajta Ausztriából Olaszországba. Nem bírtam betelni a látvánnyal.
Remélem, hogy lesz még lehetőségünk utazni. Ha igen, akkor a következő úticél a barokk kastélyok körútja lesz. :))

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons