Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2012. október 15., hétfő

Várólista - 2012. október

Sárgulnak és hullanak a levelek a beköszöntött ősz hatására. Sárgulok (vagy éppen vörösödöm, esetleg lilulok?) én is az októberi megjelenéseket látva, mert nem tudom, hogyan fogom tartani a tempót ennyi jó könyvvel és ennyi jó megjelenéssel. Egyik részről a pénztárcám sikítozik, másik részről a könyvespolcomon felhalmozódott és még olvasatlan könyvek egyre nagyobb kupaca. Pedig tényleg igyekszem. Pont ezért orvul  támadok és ezzel a bejegyzéssel próbállak Titeket is elcsábítani. Ha már elindultam a lejtőn, akkor legalább társaságot szerzek magamnak. :) Csatlakoztok?

Haladjunk akkor időrendben a megjelenésekkel. Az is igaz, hogy rögtön az elején csúszásokról kell beszámolnom. A Várólista - 2012. szeptember bejegyzésemben szerepelt Rachel Vincent: Rogue - Latrok és Julie Kawaga: The Iron Daughter - Vashercegnő című könyvének megjelenése. A poszt megjelenésekor még szeptember volt a tervezett megjelenési dátum, a legújabb hírek alapján pedig csúszik ezeknek és a kiadó által október elejére tervezett egyéb kiadványoknak a megjelenése nyomdai okok, torlódások miatt. Szintén megváltozott a megjelenési időpontja Orson Scott Card: A Hegemón árnyékában című könyvnek. Az új időpont: 2012. október 17. A könyvről bővebben szintén a szeptemberi bejegyzésemben.
Jöjjenek akkor sorban az ígért megjelenések. Nem tetszési, hanem megjelenési időpont szerinti sorrendben. 

Simone Elkeles: Rules of Attraction - A vonzás szabályai
A sorozat első része, a Tökéletes kémia a stílusa miatt nagyon tetszett. Remélem, hogy ennél a kötetnél is tudja tartani a szintet az írónő. Nem mondom, hogy rögtön rohanni fogok a boltba a megjelenést követően, de mindenképpen olvasni fogom a kiadványt.

Fülszöveg: A szókimondó, és meglehetősen szabadszájú középső Fuentes testvér, Carlos, nem találja a helyét Mexikóban, ezért a család visszaküldi Amerikába Alex és Brittany közelébe, hogy távol tartsák a bajtól. Ami természetesen Coloradóban is rátalál. Már az első hetekben összeakasztja a bajszát a helyi kábítószer kereskedőkkel, ráadásul megismerkedik egy különös lánnyal, aki szabadidejében hegyet mászik, autót szerel, és meleg a legjobb barátja. Carlos úgy gondolja, hogy Kiara Westford túl jó hozzá, ezért igyekszik érzelmileg nem belebonyolódni a kapcsolatba. Kiarát viszont elvarázsolja az a néhány pillanat, amikor Carlos az igazi énjét mutatja meg. Szó szerint fájdalmas az egymás felé vezető út. Vajon mindketten túlélik a közeledést?
Kiadó: Könyvmolyképző
Teljes ár: 3.999,- (kemény táblás, védőborítóval); 2.999,- (kartonált)
Megjelenés: 2012. október 15.


Becca Fitzpatrick: Silence - Vihar előtt
Bár a sorozat első két része nem győzött meg teljesen és Nora-nál ellenszenvesebb főhősnővel ritkán találkoztam eddig, de Folt és a történet további alakulása miatt kíváncsi vagyok a folytatásra. Ugyanaz vonatkozik erre a kötetre is, mint az előző könyvre is: olvasni fogom, majd idővel.

Fülszöveg: HA MÁR CSAK A CSEND MARAD, HALLATSZIK VÉGRE AZ IGAZSÁG HANGJA IS?
Nora Grey nem emlékszik élete elmúlt öt hónapjára. Azután, hogy egy temetőben ébred, és megtudja: hetekig keresték, megpróbálja életét visszazökkenteni a régi kerékvágásba. Iskolába jár, legjobb barátnőjével, Vee-vel lóg, igyekszik elkerülni édesanyja ijesztő új pasiját.
Csakhogy néha megszólal a fejében egy hang, egy idegen gondolat, amelyet nem képes megérteni. Látomásaiban angyalszárnyak jelennek meg és földöntúli lények, akiknek semmi dolguk Nora életében.
És ott van az a lerázhatatlan érzés is, hogy egy része mintha hiányozna.
Aztán Nora és egy szexi idegen útja keresztezi egymást, és a lányban feltámad a megmagyarázhatatlan vonzalom. Úgy tűnik, minden kérdésére nála van a válasz… és nála van Nora szíve is. Minden egyes perc, amit együtt töltenek, egyre hevesebb – és Nora végül rádöbben, közel áll hozzá, hogy szerelembe essen. Ismét.

Kiadó: Könyvmolyképző
Teljes ár: 3.999,- (kemény táblás, védőborítóval); 2.999,- (kartonált)
Megjelenés: 2012. október 15.


Itó Projekt: Harmónia
Némiképp idegenkedem a távol keleti szerzőktől és műveiktől. Elsősorban a stílusuk idegen a számomra. De a disztópia a kedvencem és az utópia sem áll messze tőlem. Ezért egyszerre vonz is meg nem is ez a kiadvány. Az érdeklődésem mindenképp felkeltette a fülszöveg és a borító is. Lehet, hogy első körben e-könyv formátumban fogok megpróbálkozni vele.

Fülszöveg: Ebben a jövőben az egyén teste közös tulajdon. Légy egészséges! Légy boldog! Akkor is, ha nem akarod. Utópia végre megvalósult, hála az orvosi nanotechnológiának és a társadalmi jólétet szabályozó törvényeknek. A rendszer azonban, amely az állampolgárok egészségét hivatott őrizni, ellenük fordul. Az egész emberiség egy titokzatos elme túszává válik. 
Kirie Twan, a diktatórikus jóindulat ellen egykor öngyilkossági kísérlettel lázadó lányt a múltja kísérti, miközben az Egészségügyi Világszervezet tagjaként versenyt fut az idővel, hogy megmentse világát. Te mit adnál meg azért, hogy harmóniában élhess magaddal?

Kiadó: Ad Astra
Teljes ár: 2.990,-
Megjelenés: 2012. október 17.
Megjegyzés: e-könyvben is kapható lesz (kb. egy héttel a nyomtatott megjelenést követően)


Amy Kathlen Ryan: Ragyogás
Már akkor felkeltette a borító és a fülszöveg az érdeklődésem, amikor megláttam a könyvet a Maxim Kiadó várható megjelenései között. Remélem, hogy a borító nem fog behúzni a csőbe és a történet is jó lesz.

Fülszöveg: Mit éreznél, ha egy olyan űrhajón születtél volna, ahol csak a szüleid és az idősebbek ismerik a Földet? Te sosem láttad, csak az általuk mesélt történetek alapján ismered, és minden vágyad, hogy megérkezzetek az új otthonotokba, arra a bolygóra, amelyet benépesíthettek. A történet középpontjában Waverly áll, akinek az élete váratlan fordulatot vesz. A barátja, Kieran éppen megkéri a kezét, amikor a szövetséges hajójuk váratlanul megtámadja őket és elrabolja az összes nőt az űrhajóról, ahol eluralkodik a káosz. A szerelmeseket elszakítják egymástól az események, s mindkettejüknek helyt kell állnia az új és szokatlan helyzetben. Ahhoz, hogy visszataláljanak egymáshoz és szeretteiket is megmentsék, sokat kell küzdeniük. Hamarosan arra is ráébrednek, hogy az ellenségek nem mindig kívülről érkeznek. A Ragyogás egy trilógia első része. A kitartásról, szerelemről és árulásról szóló lebilincselő történet garantáltan fenntartja az érdeklődést és kíváncsiságot az olvasóban.

Kiadó: Maxim
Terjedelem: 320 oldal
Teljes ár: 2.999,-
Megjelenés: 2012. október 29.


Richelle Mead: A szukkubusz éjszakája
Nem titok, hogy az Agave az egyik kedvenc kiadóm. Szeretem azt a minőséget, amit a könyveikkel hoztak és hoznak a magyar piacra. Nyugodtan kijelenthetem, hogy az ő általuk kiadott könyvekben, történetekben csalódtam a legkevesebbet eddig. A Georgina Kincaid sorozat első kötetével kapcsolatban is merültek fel kifogások a részemről is, de ez nem jelenti azt, hogy a folytatás nem érdekel. Sőt... Szóval ez a könyv kötelező vétel lesz.

Fülszöveg: Georgina Kincaid, Seattle város szukkubusza pokoli elismerésben részesül kiemelkedő lélek-megrontási teljesítményéért, és békességben él nagy szerelmével, a halandó Seth Mortensen regényíróval. Szerelmük egyetlen hiányossága a testi beteljesülés: könnyű csókokon és gyengéd simogatáson túl nem merészkedhetnek, mert azzal Georgina elszívná Seth életerejét. Kényszerű önmegtartóztatásuk dacára igen harmonikusan építik kapcsolatukat mindaddig, amíg meg nem jelenik a színen Georgina régi inkubusz barátja, a sármos csábító, Bastien. Az inkubusz rejtélyes feladattal érkezik a városba: meg kell rontania egy híres tévésztárt, a bigott Dana Daileyt, akinek szervezete szigorú konzervatív értékeket hirdet, így igyekezve gátat vetni a földi romlottságnak és az ördög csábításának. Georgina természetesen barátja segítségére siet, ám miközben Bastien Danát igyekszik a romlásba vinni, Georginának is szembe kell néznie saját démonaival.

Kiadó: Agave Könyvek
Terjedelem: 304 oldal
Teljes ár: 2.980,-
Megjelenés: 2012. október 18.


Laurell K. Hamilton: Elnyel a sötétség
Ez az a sorozat, amivel kapcsolatban általában tudom, hogy mire számítsak. Nagyon sok... (inkább nem fejteném ki bővebben). Pedig néha még nekem is sok az a bizonyos akció, amit az írónő az olvasói elé tár. Mégis minden évben repesve várom a folytatás megjelenését és azonnal el is olvasom. Szerintem nem csak a tündérdombokban jelent meg a mágia, hanem valahogy a mondatokban is ott van, mert nem enged szabadulni. Ebből következik, hogy ez a könyv is kötelező vétel. Ahogy magamat ismerem a beszerzést követően nem sokkal az értékelés is meg fog jelenni a blogon.

Fülszöveg: Meredith NicEssus hercegnőnek nincs sok ideje feldolgoznia nagybátyjától, a Fény és Illúzió Királyától elszenvedett erőszakot és kedvese, Gyilkos Fagy elvesztését. A vad falka élére áll, hogy megtorolja anyjaként szeretett és tisztelt nagyanyja halálát. A legfőbb célpontok azonban ő maga és méhében hordott ikergyermekei, valamint az utódok apjai, a testőrei. Andais, a Levegő és Sötétség Királynője Unseelie Udvartartásából a trón eddigi várományosa, Cel korábban sem fogta vissza gyilkos indulatait. Ezúttal is kíméletlenül a hercegnő és sarjai elpusztítására tör. Ugyanakkor nagybátyja, Taranis – feltételezett apai jogon – magának követeli Merry gyermekeit. Eközben a tündérdombok megvetett udvara, a sluagh virágba és mágiába borulva újfent megerősödik. Ám az éjfekete éjrepülők is kevesek megmenteni az önkéntes száműzetésbe kényszerülő újdonsült királynőt és kíséretét. Eljön a leszámolás, a mindent eldöntő csata ideje: Merry csak az Istennő, a Hitves segedelmében és oltalmában bízhat, hogy ő és gyermekei, szerettei túlélik az összecsapást. Vajon fény derül-e Meredith apja, Essus herceg halálának körülményeire? Lesújt-e újra a kegyetlen gyilkos? Mit kell feladnia a hús és vér kezének hatalmával bíró hercegnőnek azért, hogy elnyerje személyes boldogságát.

Kiadó: Agave Könyvek
Terjedelem: 352 oldal
Teljes ár: 2.980,-
Megjelenés: 2012. október 24.


Alma Katsu: Halhatatlan
Ennek a könyvnek a fülszövege fogott meg. Nagyon kíváncsi vagyok rá. Nagyon remélem, hogy több lesz, mint egy szimpla szerelmes regény. Én mindenképp többet várok tőle. Bízom a kiadóban, hogy megint egy ínyencséget választott ki és tár az olvasóközönség elé.  Biztosan olvasni fogom, mert ma kaptam a hírt, hogy a kiadó megtisztel a bizalmával és egy példánnyal a könyvből. A borító egyébként nagyon ötletes. Tetszik.

Fülszöveg: Amikor Dr. Luke Findley éjszakai műszakba érkezik a St. Andrew nevű kisváros kórházába, csak egy újabb apró sérülésekkel és családon belüli erőszakkal terhes éjszakára számít. Ehelyett találkozik Lanore McIlvrae-vel, aki örökre megváltoztatja az életét. Mert Lannynek múltja van…
Lanny McIlvrae senkire nem hasonlít, akit Luke valaha ismert. A nő története a szerelemről és az árulásról szól. Szerelemről és árulásról, amire nincs hatással az idő, ami örökkévaló, kivéve, ha Lanny démonai végre nyugalmat találnának. A kétszáz év alatt, amit a Földön töltött, úgy tűnik, mind a dekadencia, mind pedig az erőszak megkísértette, de ő végig hű maradt élete nagy szerelméhez. Egészen mostanáig.
Alma Katsu nagy kritikai visszhangot kiváltó könyve felejthetetlen történet a viszonzatlan szerelemről, ami nem csak megerősíti és nagy tettekre sarkallja az embert, de ugyanakkor el is vakítja és akár a teljes pusztulásba is vezetheti, hiszen a saját megváltásunkhoz vezető út megtalálásáért kizárólag mi magunk vagyunk felelősek.

Kiadó: Agave Könyvek
Terjedelem: 480 oldal
Teljes ár: 3.980,-
Megjelenés: 2012. október 30.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons