Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2012. április 29., vasárnap

Polcra került - 2012. április

Ebben a hónapban próbáltam visszafogni magam. A hónap közepéig úgy nézett ki, hogy sikerül is a tervem, de aztán megint elvesztettem a csatát és jöttek a könyvek. A teljes havi gyarapodás  6 könyvet tesz ki. Még így is elég szerény mennyiség a tavalyi könybeszerzéseimhez képest. Majd nézzétek meg a következő hónapot, meg az azt követőt. Lesz nemulass. Úgy fog elolvadni az az 1%-nyi növekedés, amit megfeszített olvasással a magánkönyvtáram olvasottságában elértem, mintha nem is lett volna.
De nézzük az ebben a hónapban beszerzett könyvecskéket.
Az Alexandra online akciója ismét költekezésre csábított. Ulpius akció, 35% kedvezménnyel. A másik Ulpius könyvbeszerző helyemen ez a két kötet nem kapható, így kihasználtam az akció adta lehetőségeket. Mindkét könyvet olvastam már, de mindkettő a "kell a könyvespolcomra" kategóriába tartozik, így nem volt kérdéses a vásárlás. Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy két mágneses könyvjelzővel is gazdagabb lettem: egy mókusossal és egy lovassal. :))




A másik két könyv a mostanában sokat emlegetett Ad Astra Kiadó gondozásában jelent meg. Már régóta szemezgettem a címekkel és természetesen amint lehet olvasni is akarom. Nagyon nehéz volt választani a 4 könyvcím közül, de azért csak sikerült. A Kvantumtolvaj és a Zoo City vásárlás során került a birtokomba. (Azóta a Kvantumtolvajt már el is olvastam. Még rendezgetem a gondolataimat, de hamarosan értékelés is lesz.)



Úgy gondoltam, hogy a kiadó másik két könyvét majd egy következő alkalommal kaparintom meg, de kellemes meglepetésben volt részem, mert egy kedves levél és két ajándék könyvjelző kíséretében megérkezett a kiadótól a másik két könyv is. Nagyon büszke vagyok rá, hogy a kiadó mind a négy kiadványa a polcomon sorakozik.




A Könyvfesztiválra nem jutottam ki (jó messze lakom Budapesttől), de a Könyvhétre készülök. Már előre spórolok. Szerintem meg fogok szakadni a könyvek súlya alatt hazafelé jövet. :)) Addig is van egy kuponom, amelyet az Agave Könyvek év könyve szavazásáért kaptam. Azokat is fel szeretném használni. Szóval az elkövetkező hónapokban is biztosan készül majd friss bejegyzés a "Polcra került" blogrovathoz. :D

A témával foglalkozó, további bejegyzéseket olvashatsz a következő oldalon: Könyves blogok

2 megjegyzés:

Szilvamag írta...

Nagyon jó könyveket szereztél be, kíváncsi leszek az Ad Astras könyvekre:)

Shanara írta...

A Kvantumtolvajt már olvastam is. Jó volt, bár így elsőre egy picikét túlgépesítettnek találtam a sztorit. De egyébként jól összerakott történet. Ha szereted a sci-fit (az igazi keményvonalas verzióját), akkor csak ajánlani tudom. A felhúzhatós lányt most kezdem. Hamarosan arról is olvashatod majd értékelésemet. Nem fog sokáig magára váratni a Zoo City sem.
Külsőre egyébként a kiadó mindegyik könyve gyönyörű és nagyon jó kézbe fogni őket. :)

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons