Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2012. április 17., kedd

Megidézve (2.)


Gyerekként, illetve fiatal felnőttként (és bevallom felnőttként) egyik kedvenc, élőszereplős mesefilmem A végtelen történet. Többször is megnéztem. :))
A film alapjául szolgáló könyv már felnőttként került a kezembe. Nagyon érdekes olvasmánynak találtam, még akkor is, ha némiképp hosszabb és néhol kevésbé mozgalmas, mint a filmfeldolgozás, de mindenképpen értékes mű. Nagyon sok fiatal kezébe odaadnám elolvasni.
Van egy rész a könyvben, ahol a főszereplő kisfiú beérkezik egy városba, ahol mindenki lassanként elfelejti, hogy miért is érkezett oda, merre is akar tovább haladni, illetve mi is a célja. Ennek a városnak az első embere mondja a következő mondatokat, amelyek nagyon megtetszettek nekem. Remélem Nektek is kedvencetek lesz.


"Ha jól belegondolsz, el kell ismerned, hogy a világ minden története alapjában véve csupán néhány betűből áll. A betűk mindig ugyanazok, csak az összeállításuk változik. A betűkből szavak állnak elő, a szavakból mondatok, a mondatokból fejezetek és a fejezetekből történetek."

Michael Ende: A végtelen történet

A következő oldalon hasonló bejegyzéseket olvashatsz: Könyves blogok

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons