Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2012. szeptember 9., vasárnap

Tom Becker: Darkside

Rendhagyó módon ez a bejegyzés két könyv értékelését is tartalmazza. Miért? Mert összesen ennyi jelent meg kis hazánkban ebből az egyébként nagyon jó ifjúsági sorozatból. Ezért gondoltam azt, hogy egyszerre tárom az olvasóközönség elé a véleményem. :)

Darkside: Ne kapcsold le a lámpát!
Ezt a részt a barátnőm nyomta a kezembe, hogy olvassam el, mert egészen élvezhető darab. Még így is hosszú ideig porosodott a polcon mire rászántam magam az olvasásra. Nem túl vaskos kötet, viszonylag nagy betűkkel, a fülszövege is elég érdekesnek ígérkezett, de valahogy nem tudtam rászánni magam az olvasásra. Aztán valami nem túl bonyolultra vágytam és elővettem, hogy elolvassam. Kellemesen csalódtam.
A történet központjában két, tizenéves fiú áll. Az egyiküket fényes nappal, egy forgalmas térről rabolják el, úgy hogy senki nem lát semmit. A másik fiú, Jonathan apja furcsa betegségben szenved, valamint ez a fiú is furcsaságokat tapasztal maga körül, majd üldözőbe veszi két férfi és egy nő, akik elől sikerül bemenekülnie egy csatornába. A túlsó oldalon olyan város várja, amelynek a létezéséről eddig még nem is hallott. London másik arca ez, Darkside. A sötét London, azaz Darkside és a valós London, azaz Lightside között létezik átjárás, de nem mindenki képes az egyik vagy a másik oldalon huzamosabb időt eltölteni. Jonathant pártfogásába veszi egy magánnyomozó, aki egyébként farkasember és együtt egyik furcsa helyzetből a másikba csöppennek. A cél, hogy Jonathant ne kapják el az üldözői, valamint visszajuttatni a másik fiút az igazi Londonba.
Határozottan tetszett nekem ez a könyv. Ahhoz képest, hogy ifjúsági regénynek készült elég sötét és néhol megdöbbentő. Kicsit talán Darren Shan könyveihez tudnám hasonlítani a hangulatát. Maga az elképzelés is tetszett a London mögötti Londonról. Külön kis világ ez, amely megragadt a XIX. század végén, Hasfelmetsző Jack korszakában. Nem véletlenül emlegettem a hírhedt gyilkost, mert ebben a Londonban az ő leszármazottai vannak hatalmi pozícióban. Darkside kegyetlen, de érdekes.
A könyvet ajánlani tudom olvasásra, mert megéri. Ifjúsági könyvek között szerintem gyöngyszem. Nem értem, hogy miért nem olyan felkapott, mint Darren Shan könyvei.


Pontszám: 8 pont
Kiadó: Replica Kiadó
Kiadás éve: 2008.
Terjedelem:  222 oldal
A mű eredeti címe: Darkside
Folytatás: Vérvonal
Sorozat: Darkside
Forrás: Molytól kölcsönbe (@Borga)




Darkside: Vérvonal
Az előző rész olvasását követően határozottan kedvet kaptam a folytatáshoz is. Most sem csalódtam a cselekményben, mert hasonló színvonalú regényt és rengeteg akciót, újabb titkokat kaptam ebben a kötetben is.
Jonathan korábbi kalandjait követően Darksideban maradt. Legnagyobb vágya, hogy megtudja mi történt az édesanyjával, aki tíz évvel azelőtt tűnt el. Közben persze újabb kalandokba keveredik. Ezúttal a Hasfelmetsző Jack örökösei között dúló harc és furcsa gyilkosságok közepébe csöppen bele.
Azt kell mondjam, hogy ez a könyv semmiben nem marad el az előző résztől. Sőt... Jonathan kezdi magát otthon érezni London sötét oldalán. Újabb információkat tud meg édesanyjáról. Magánnyomozó mentorával pedig újabb rejtélyeket oldanak meg és természetesen újabb ellenségeket is begyűjtenek. Felbukkannak az első részben már megismert szereplők és rengeteg új arc is. Darkside újabb furcsaságait fedezhetjük fel a főhősünkkel együtt.
Azt sajnálom nagyon, hogy magyar nyelven nem jelent meg több rész a sorozatból.


Pontszám: 8 pont
Kiadó: Replica Kiadó
Kiadás éve: 2008.
Terjedelem:  220 oldal
A mű eredeti címe: Lifeblood
Folytatás: Nighttrap, Timecurse, Blackjack, The Traitors
Sorozat: Darkside

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons