Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2012. szeptember 13., csütörtök

Várólista - 2012. szeptember

Kicsit késésben vagyok ezzel a bejegyzéssel. Az utóbbi pár hétben, másfél hónapban úgy érzem, hogy némiképp összecsaptak a fejem felett a hullámok. A bejegyzéseket azért próbálom megírni, de egyikkel-másikkal kések. Ez most pont egy ilyen bejegyzés.
Kezdem először azokkal a könyvekkel, amelyeket már láttam a boltok polcain. Bizony, tegnap bemerészkedtem egy könyvesboltba és nagyon-nagyon erősnek érzem magam, mert a legnagyobb kísértéseknek ellenálltam. :D
Ez a hónap bővelkedik megjelenésekben. Miután elég vegyesen olvasom a műfajokat, ezért elég sok megjelenésre vetettem szemet. Hosszú és sok műfajt felölelő bejegyzés következik. Válogassatok Ti is kedvetek szerint. :)

Jean-Christophe Grangé: Költöző gólyák
Az író az egyik kedvencem. A tavalyi évben megjelent köteteket (Bíbor folyók, Farkasok birodalma, A lelkek erdeje) imádtam és szó szerint behabzsoltam. Nagyon vártam már az új könyv megjelenését. Nagy vágyam teljesült ezzel. Számomra kötelező vétel. :)
Update: Már a polcomon várja az olvasást. :D

Fülszöveg: Svájcban és Európa más országaiban a költöző madarak minden évben elhagyják a fészkeiket, hogy a telet melegebb vidékeken, Afrikában vészeljék át. Aztán tavasszal visszatérnek délről, és megint elfoglalják régi lakhelyüket. Csakhogy 1991 tavaszán egy nagyobb csapatnyi gólya elveszett útközben. És bár az ifjú Louis Antioche igen kevéssé ért a madarakhoz, mégis valamiféle becsületbeli ügynek érzi, hogy a felkutatásukra induljon. A kellemesnek ígérkező ornitológiai túra azonban hamar rémálomba fordul, Antioche lépten-nyomon Bulgária cigánytáboraiban, Izrael napsütötte kibucaiban, a közép-afrikai őserdőben holttestekbe botlik. A Bíbor folyók szerzője a Farkasok birodalma és A lelkek erdeje után ez alkalommal is izgalmas, földrészeken átívelő utazásra invitál, amelynek során ahogy azt tőle megszokhattuk meglepő bonyodalmakba keveri főhősét, hogy végre fény derüljön a múlt titkaira. Jean-Christophe Grangé 1961-ben született Párizsban. Eredetileg irodalmár, de hamar az újságírás felé vette az irányt. Hosszú éveken át volt a Paris Match, a Sunday Times és National Geographic munkatársa. Riportjai és cikkei bőséges alapanyagul szolgáltak 1994 óta megjelent bűnügyi regényeihez.
Kiadó: Egmont Hungary
Terjedelem: 424 oldal
Teljes ár: 3.999,-
Megjelenés: már kapható



Karen Thompson Walker: Csodák kora
Elsőre a borító ejtett rabul, második nekifutásra a fülszövege. Ifjúsági regény? Igen, de megpróbálkozom vele. Nagyon kíváncsi vagyok rá. Biztosan a polcomon fog landolni.
Update: Olvastam. Értékelés hamarosan. Elöljáróban annyit, hogy a borító megint elcsábított.

Fülszöveg: Amikor a Föld forgása lassulni kezdett, még sokáig nem lehetett érzékelni a napok peremén domborodó plusz időt. Egyre csak gyűlt, mint a rejtett daganat. Eleinte még nem látszottak a következményei: a felerősödő gravitáció, a sötét és világos napszakok meghosszabbodása, mely a növények kipusztulásához vezetett, vagy hogy a bolygót védő mágneses mező gyengülése felerősítette a napkitörések káros hatásait. De lassacskán már a kevésbé egyértelmű következményekkel is szembe kellett nézniük az embereknek. Családok estek szét, és új, lázas szerelmek szövődtek. Barátságok lettek semmivé, és sokan teljesen magukra maradtak. Lehet, hogy annak, ami Juliával és a családjával történt, semmi köze nem volt a lassuláshoz. Ám a tizenegy éves lánynak hirtelen muszáj volt felnőnie és megtalálnia a túlélés lehetőségét egy pusztuló világban. „Megindító disztópia egy kamaszlányról és egy eltűnőben lévő világról” -(Kirkus). „Csodálatosan megírt, rémisztően valószerű látomás” – (Publishers Weekly).
Kiadó: Libri Kiadó
Terjedelem: 356 oldal
Teljes ár: 2.990,-
Megjelenés: már kapható


Lavie Tidhar: Oszama
A kiadó minden eddig megjelentetett könyvét imádtam. Nem mindegyik könnyű olvasmány, de nagyon színvonalasak és nagyon jók. Gondolom ez sem fog kilógni a sorból, de a témája miatt valahogy nem vonzott elsőre. Érdekesnek érdekes, de inkább megvárok egy-két értékelést. Az egyik barátnőm mindenképp megveszi, így legfeljebb majd kölcsönkérhetem.
Update: Megvettem e-könyvben. 

Fülszöveg: Egy globális terrorizmustól mentes világban a magánnyomozó Joe-t titokzatos nő béreli fel, hogy felkutasson egy férfit: egy rejtélyes írót, akinek ponyvaregényeiben a hős Oszama bin-Láden, az igazságosztó… Joe-t hajszája az író után Ázsia eldugott zugaiból Párizsba és Londonba viszi, és ahogy a rejtély egyre sűrűsödik körülötte, egyetlen kérdés van csupán, amelyet nem mer feltenni: valójában kicsoda ő maga, és a regényekből mennyi a kitaláció? Ismeretlen üldözőkkel a nyomában Joe identitása lassan széthullik, ahogy felfedezi a világát kísértő menekülteket. Honnan érkeztek és mit akarnak? Joe tudja, hogyan kell véget érnie a történetnek, de még ő sincs felkészülve az igazságra, sem pedig a döntésre, amelyet végül meg kell hoznia. 
Az Oszamában Lavie Tidhar a szeptember 11-e utáni globális tudatalattit megcsapolva vegyíti a film noir, a dokumentumpróza, az alternatív történelem és a thriller elemeit, hogy a mai idők nyugtalanító, ugyanakkor lenyűgöző korrajzát alkossa meg.
Kiadó: Ad Astra Kiadó
Terjedelem: 352 oldal
Teljes ár: 2.790,-
Megjelenés: már kapható



Jeff Lindsey: Dupla Dexter
A filmsorozatot feladtam. (Nem szimpi a főszereplő.) De a könyvsorozatot nem adom fel. Ugyan kicsit le vagyok maradva az olvasással (és a beszerzéssel is), de mindenképp figyelemmel követem a  megjelenést és biztosan a polcomon fog landolni.

Fülszöveg: Dexter Morgan nem egy átlagos sorozatgyilkos. A nappali műszakban is örömét leli, amikor éppen vérfoltelemzést végez a Miami Rendőrkapitányság alkalmazásában, de igazából az éjszakai hobbiját élvezi… amikor gyilkosokra vadászik. Úgyhogy egyáltalán nem teszi boldoggá a felfedezés, miszerint valaki a nyomában jár, megfigyeli őt és utánozza a módszereit – Dexter kifejezetten rosszul viseli a boldogság hiányát, viszont megvannak a módszerei arra, hogy számára élvezetes módon intézze el a problémáit.
A Dexter-sorozat előző öt sikerlistás könyvéhez hasonlóan a Dupla Dexter ugyanazt a morbid humort, izgalmat és feszültséget nyújtja az olvasónak, ami már eddig is hatalmas nemzetközi sikert hozott Jeff Lindsay-nek.

Kiadó: Agave Könyvek
Terjedelem: 352 oldal
Teljes ár: 2.980,- 
Megjelenés: már kapható


Nevada Barr: Ördögkatlan
Nem olvastam még a szerzőtől semmit. A 13 és fél egyelőre várólistás nálam. Az új könyv vásárlása előtt mindenképpen elolvasom azt, ami már elérhető. A fülszöveg mindenesetre meggyőző. Szerintem egy-két értékelés is készül majd, mire eljutok a beszerzés lehetőségéig. Kíváncsian várom, hogy milyen lesz a fogadtatás.
Update: beszerzés alatt. :D

Fülszöveg: Anna Pigeon meztelenül, betört fejjel, kificamodott vállal ébred egy víznyelő üreg mélyén a Glen Canyon sivatagos fennsíkján. Kiszáradt nyelve feldagadt a szomjúságtól. Fogalma sincs, hogyan került oda, nem emlékszik, mikor veszítette el a ruháját és az eszméletét. Kétségbeesetten próbálja felidézni, mi történhetett vele, és közben igyekszik felfedezni szűk börtönét…
Nevada Barr – a 13½ című nagysikerű regény szerzője – Anna Pigeon történeteivel szerzett magának ismertséget. A Nemzeti Park Szolgálat különc rangerének kalandjaiból eddig tizenhat jelent meg, és az írónő – rajongói régi vágyát teljesítve – végre megírta a sorozat előzménydarabját, Az ördögkatlant. Kiadónk ezzel a kötettel indítja útjára az Anna Pigeon-sorozatot.

A kötetbe bele is lehet olvasni: http://corleonis.hu/?dis_book=detail&ID=39

Kiadó: Cor Leonis Kiadó
Terjedelem: 480 oldal
Teljes ár: 2.990,-
Megjelenés: 2012. szeptember 17.



Dan Simmons: Endymion
Ez az a könyv, amelyre a magyar sci-fi olvasók nagyobb része már vár egy ideje. Gyakorlatilag örömtáncot járnak a megjelenés alkalmából. Nagy-nagy köszönet a kiadónak, amiért elkezdte a sorozat újra megjelentetését és belátható időn belül (1 év) teljes lesz a sorozat. Mindenképpen kötelező vétel.
Update: Olvastam és értékeltem.

Fülszöveg: Kétszázhetvennégy év telt el a Világháló Bukása óta, az univerzumban teljes a káosz. A Hegemónia széthullott darabjait a hamvaiból feltámadó katolikus egyház és hadserege fogja össze a halhatatlanság valóra váltásának révén.
Raul Endymion, az egykori pásztor és elítélt gyilkos akaratán kívül sakkfigurává válik egy olyan kozmikus játszmában, amely az emberiség sorsát hivatott eldönteni. Endymiont az új messiás, egy tizenkét éves kislány testőrévé nevezik ki, és miután egy kék bőrű android is melléjük szegődik, hárman hosszú, veszedelmes és kalandokkal teli útra kelnek az időn, a téren és a valóság szövetén át. Azonban a gyermeket a rejtélyes Shrike – szörnyeteg, gyilkológép, bosszúálló angyal – is követi a 32. századba. Endymionra hárul a feladat, hogy megmentse a kislányt az ellene törő hatalmaktól. Vajon sikerül-e eljuttatni mindenkihez a Tanítómester üzenetét, s ezáltal megváltoztatni a világot… és vajon felkészült-e rá az emberiség?

Kiadó: Agave Könyvek
Terjedelem: 624 oldal
Teljes ár: 3.480,- 
Megjelenés: 2012. szeptember 20.



Cynthia Hand: Angyalfény (Angyalsors 2.)
A sorozat első részét olvastam. Voltak ugyan kifogásaim, de alapjaiban véve tetszett. Természetesen a folytatás is érdekel. Nem mondom, hogy rohanok a boltba megvenni (az első részt is a könyvtárból vettem ki), de olvasni mindenképp fogom.

Fülszöveg: Clara Gardner hónapokon át készült arra, hogy a valóságban is szembenézzen a látomásából ismert erdőtűzzel, azonban a végzetes napon hozott döntésével önmagának is sikerül meglepetést okoznia. A feladatot közel sem olyan egyszerű végrehajtani, mint ahogy gondolta, most pedig a Tucker iránt érzett szerelme és a Christianhez fűződő bonyolult érzelmei között őrlődik. Emellett egyre mélyebbre száll a részangyalok világában, a Fehér Szárnyak és Fekete Szárnyak közötti harcban, ráadásul szembe kell néznie egy szörnyű ténnyel: valaki, aki közel áll hozzá, hónapokon belül meg fog halni. A lány jövője csupa kérdőjel, egy dologban azonban biztos: a tűz csupán a kezdet volt.
Cynthia Hand a népszerű Angyalsors trilógia második regényében fokozza az első részben elkezdődött izgalmakat. A lendületes stílus, a mozgalmas cselekmény és a meglepő befejezés garantálják, hogy az ifjúsági fantasy rajongói a második regényt is a szívükbe zárják.
A trilógia harmadik része 2013 őszén fog megjelenni Angyalvágy címmel.
Kiadó: Maxim Könyvkiadó
Terjedelem:  416 oldal
Teljes ár: 3.490,-
Megjelenés: 2012. szeptember 18.



Orson Scott Card: A Hegemón árnyékában
Az író Végjáték című könyve a kedvencem lett. Több történetet is olvastam már, de a Végjáték nagyon betalált. A folytatás, az Ender árnyéka már a polcomon sorakozik, de a sorozat további részei is a kötelezően beszerzésre kerülő és kötelezően olvasandó könyvek körébe tartozik.

Fülszöveg: A háborúnak vége, Ender Wiggin és ragyogóan tehetséges gyermekkatonái győzedelmeskedtek. Megsemmisítették az ellenséget és megmentették az emberi fajt. Maga Ender nem tér vissza, de seregének tagjai visszautaznak a Föld különböző országaiban élő családjukhoz. A Hadiskola bezárta kapuit. Ám hiába szűnt meg a külső fenyegetés, a Föld mégis újra csatatérré változik. A hadiskolás gyermekek nemcsak hősök, hanem lehetséges fegyverek, akik hatalomhoz segíthetik azt az országot, amelyik megszerzi őket. Ender Sárkány hadtestének tagjait egytől egyig elrabolják, csak Bean menekül meg, és fordul segítségért Peterhez, Ender bátyjához.Peter Wiggin, Ender bátyja a színfalak mögül már eddig is ügyesen mozgatta a földi politika szálait. Bean segítségével végül ő lehet a világ ura.
Az "Ender árnyéka" folytatásában Bean géniuszának a nagypolitika sakkjátszmájában kell győzedelmeskednie, csakhogy ellenfele bábként állítja a táblára egykori hadiskolás társait.

Kiadó: Alexandra Kiadó
Terjedelem:  408 oldal
Teljes ár: 2.699,-
Megjelenés: 2012. szeptember 25.



Karen Marie Moning: Új nap virrad
Ez az a másik sorozat, amelynek esetében hálát adok, hogy végre teljes lesz a sorozat, megjelenik magyarul és megvehetem. Szerény véleményem szerint a kiadóváltás határozottan jót tett a sorozatnak. Főleg a megjelenések szempontjából. Nagyon kíváncsi vagyok a történet végére. Szintén kötelező vétel.
Update: Megvettem. Hamarosan olvasni fogom. :D

FülszövegA nagy sikerű Tündérkrónikák 5. része. Mac sokszor érezte már, hogy mindent elveszített, de ahogy ott áll a sziklaszirten, lábai előtt egy halott férfival, akit ő segített megölni, már tudja minden átélt borzalom csak rózsaszín közjáték volt. A nővére miatti bosszú már túl kevés, a szülei utáni aggódás eltörpül, a világ megmentése csupán másodlagos. A bűntudat, amit az emberélet kioltása okozott, és a remény, hogy van kiút az ismeretlen, tündérátokkal sújtott világból, szinte jelentéktelenné válik az egyre több kérdés, és a sürgető vágy mellett, hogy visszaszerezze azt, amit saját önön hibájából elvesztett. Az Új nap virrad nem csak az alternatív tündérbirodalmakat, de Olvasók világát is kiforgatja a négy sarkából, mielőtt választ adna bármelyik kérdésre is! Titkok és izgalmak rejtőznek minden oldalon, ahogy egyre inkább haladunk a történet vége felé. Az Új nap virrad is elemi erővel ejti rabul az embert a legelejétől, és nem is ereszti egészen a legvégéig, ahol a legnagyobb rejtély megoldása vár. Mit akar a Sinsar Dubh? Igaz-e a prófécia, és Mac tényleg pusztulást hoz-e a világra? Még mindig az Alina halála miatti bosszú a legfontosabb? Mi történet valójában V’Lane-nel? Egyáltalán ki a halott férfi Mac lábainál? Na és kicsoda valójában Mac? De ami a legfontosabb, maradt-e még annyi fény a világban, hogy minden jóra forduljon?

A kötetbe bele is lehet olvasni: http://corleonis.hu/?dis_book=detail&ID=42
Kiadó: Cor Leonis Kiadó
Terjedelem: 300 oldal
Teljes ár: 3.500,-
Megjelenés: 2012. szeptember vége



Rachel Vincent: Rogue - Latrok
Egy újabb elkezdett sorozat, amelynek az első részében láttam fantáziát (még akkor is, ha nem voltam maradéktalanul elégedett). Szóval a sorozat többi részét is olvasni szeretném. Remélem, hogy tényleg megjelenik a hónap végén. Bár az oldalszámok hiánya nem győzött meg túlzottan, de a remény hal meg utoljára.

Fülszöveg: Rendben, szóval a macskák nem esnek mindig talpra. 
Én aztán a legtöbbünknél jobban tudom ezt. Amióta visszatértem a falkába, nagy döntések és még nagyobb hibák követték egymást az életemben; olyan hibák, amikért ártatlan életekkel szokás fizetni. Mint az első és egyetlen női végrehajtónak, nagyon sokat kell bizonyítanom apám, a falka és saját magam előtt is. És most, hogy a területeinken sorra ölik meg a kandúrokat, keményebben dolgozom, mint valaha – bár mindig van erőm, hogy munka után szórakozzak is egy kicsit Marckal, aki végrehajtóként és a magánéletben is a társam.
Azonban nem minden hibám lezárt ügy. Felmerül a gyanú, hogy a halott kandúrok esete összefüggésben áll emberi nők eltűnésével is, és talán minden miattam történik, emberként vagy macskaként. És az az egyetlen megingás talán túl sokba, elviselhetetlenül sokba fog kerülni nekem…
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Terjedelem: még nincs adat
Teljes ár: 2.999,- (puha kötés)
Megjelenés: 2012. szeptember 30.


Julie Kagawa: The Iron Daughter - Vashercegnő
ARC példányként olvastam az első részt. Szintén egy olyan sorozat, amelyben találtam eredetiséget és szokványos dolgokat is. Egyelőre az eredetiség felé billent a mérleg, ezért érdekel a folytatás is. Szintén kicsit bizonytalan vagyok a hónap végi megjelenéssel kapcsolatban, de ahogy az előző könyv esetében, úgy itt is reménykedem. Reménykedjünk együtt. A borítóba pedig egyenesen belezúgtam. :)

Fülszöveg: Félig ember, félig a Nyártündér-király leánya; Meghan sosem találta a helyét a világban. Azt hitte, a Téli Udvar hercege szereti, ám ő elhagyta, és Meghan most a Téltündér-királynő foglya. A Nyár és a Tél háborújának közepette Meghan tudja, hogy a valódi veszélyt a Vastündérek jelentik – azok a vasból született tündérek, akiket csak ő és a távol lévő herceg látott. Azonban senki sem hisz neki.
Ami még rosszabb, Meghan tündérereje eltűnt. Csak a saját eszére hagyatkozva kell boldogulnia Tündérföldön, ahol megbízni bárkiben is ostobaság, egy árulóban halálos hiba. De hiába válik végül Meghan maga is vaskeménnyé, mégsem szűnik emberszívében a vágyakozó suttogás.
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Terjedelem: még nincs adat
Teljes ár: 2.999,- (puha kötés)
Megjelenés: 2012. szeptember 30.


Van még egy kötet, amelyről az előző havi posztban már írtam, de a megjelenése elcsúszott. Ez Jack McDevitt Echo című könyve. Megjelenése szeptember közepén várható. A könyvről részletesebben olvashattok az augusztusi várólista bejegyzésben.
Van olyan könyv is, amelynek megjelenése szintén csúszott, de már megjelent. Ez az Egmont Hungary Kiadó új paranormális sorozatának első része, Ilona Andrews Mágikus találkozások (Világok peremén 1.) című könyve. A könyvről bővebben szintén az augusztusi várólista bejegyzésben olvashattok. 

Van egy kötet, amelynek normális megjelenésére már 9 hónapja vár az olvasóközönség. Ez pedig Karen Rose Számolj tízig című könyve. Bár a kiadója már többször megígérte a megjelenést (a legutóbbi ígéret szeptember), de nem igazán látom, hogy haladna a dolog. Nekem szerencsém volt, mert egy kissé viharvert példányra szert tettem, de sok olvasó lassan tényleg kezdi elveszteni a türelmét. Ahogy a kiadó több megkezdett sorozatára is ugyanez vonatkozik.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons