Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2012. november 23., péntek

Várólista - 2012. november

Elérkezett az év vége, a kiadók is nagyobb teljesítményre kapcsoltak, hogy a karácsonyi kínálatban minden olyan könyv szerepeljen, ami az olvasók szemének kedves. Van is választék bőven. Az egyedüli gondot a megjelenések csúszásai jelentik. Megpróbáltam úgy válogatni, hogy a novemberben már megjelent, illetve biztosan megjelenő kötetek szerepeljenek a bejegyzésben. Elvégre hagyni kell valamit a következő hónapra is. :)

Jo Walton: A király békéje (MesterMűvek Fantasy)
A Mesterművek sorozat részeként megjelentetett és általam olvasott kötetek közül még egyikben sem csalódtam. Nagyon remélem, hogy sem lesz ez másként. Mi volt a mézesmadzag a számomra? Az, hogy a történet az Arthur-mondakör lenyűgöző átirata. Végérvényesen elvesztem. :) A kötet a mindenképpen a polcomon akarom tudni kategóriába tartozik.
Fülszöveg: A hatalmas vincai birodalmat kíméletlen barbár hordák söpörték el, s most hasonló sors fenyegeti egykori provinciáját, Tir Tanagiri szigetét. Megannyi civakodó kiskirály őrzi féltékenyen a maga uradalmát; de vajon meddig dacolhatnak a küszöbön álló katasztrófával? Jarnhonból évről évre egyre többet fal fel a tenger, portyázásra és hódításra kényszerítve lakóit. Imáik meghallgattatásra találnak, mikor viszályvágyó isteneik egy meggyengült szigetországba vezetik őket. A Fehér Isten papjai titokban nevelték fel kolostorukban Urdót, a sziget törvényes uralkodóját, s azóta is rendületlenül támogatják, remélvén, hogy égi patrónusuk zászlaja alatt egységbe kovácsolja a sziget összes lakóját és ősi szellemeit. Megannyi akarat, de mit szeretne Urdo nagykirály, a sziget védelmezője? Békét. Ám a békét nem elég kiharcolni; meg is kell tartani. S hogy kitől halljuk a történetet? Egy idős hölgytől, aki már csak az őszi napfényben mesél a gyerekeknek; aki tizenhét évesen tudta meg, mit jelent öregnek lenni; aki mindvégig töretlen hűséggel és hittel szolgálta királyát, népét és isteneit. Sulien ap Gwientől, Urdo nagykirály legvitézebb harcosától.
Jo Walton könyve az Artúr-mondakör lenyűgöző átirata, mely ékes bizonyítékát adja, hogy valóban csak tiszta forrásból érdemes meríteni. A hűség, a vitézség és az igaz hazaszeretet regénye.
Kiadó: Delta Vision Kiadó
Teljes ár: 2.990,-
Megjelenés: 2012. november 20.


Scott Westerfeld: Leviatán
Mióta várok erre a kötetre? Amióta a kiadó egyik munkatársa az idei könyvhéten megemlítette, hogy meg fog jelenni. A trailertől teljesen elaléltam. Az illusztrációkat nagyon jó ötletnek tartom. Ahogyan azt is, hogy a kiadó munkatársai felkérték a szerzőt, hogy szóljon a magyar olvasóközönséghez. Akarom a kiadványt? Igen. Mindenképpen. Sőt, már a polcomra is került a kiadó jóvoltából! :) Hamarosan olvasni fogom. 
Fülszöveg: Ezerkilencszáztizennégyet írunk. Az Osztrák-Magyar Monarchia trónörökösét, Ferenc Ferdinánd főherceget meggyilkolták, és egész Európa a háború küszöbére sodródik. Két tábor áll szemben egymással összebékíthetetlenül: a gépimádó barkácsok és a darwinisták, akik sosem látott fajzatokat tenyésztenek háborús célokra. Ferenc Ferdinánd fia, Sándor herceg az egymásnak feszülő nagyhatalmak figyelmének középpontjába kerül, és menekülni kénytelen szülei gyilkosai elől. Útja keresztezi Deryn Sharpét, a skót lányét, aki fiúnak öltözve szolgál a brit légierőnél. Az egyikük barkács – a másik darwinista, és mindketten súlyos titkokat őriznek. Harcok, veszedelmek és intrika szegélyezik útjukat, a nyomukban pedig ott liheg a háború.
Kiadó: Ad Astra
Teljes ár: 3.990,-
Megjelenés: 2012. november 20.


Laurell K. Hamilton: Micah (Anita Blake, vámpírvadász)
Sokat vártak a magyar olvasók ennek a novellának a megjelenésére. Nagyon örülök neki, hogy a kiadó végül is engedett az olvasói nyomásnak és megjelentette ezt a művet. Az árat most már nekünk, olvasóknak kell megfizetnünk, mert bizony ugyanannyiba fog kerülni a kötet, mint egy vaskosabb rész. Ez határozottan a vigyázz mit kívánsz tipikus esete. Részemről mindenképpen a polcra kerül kategória.
Fülszöveg: Anita Blake-et ezúttal Philadelphiába szólítja a kötelesség. Szövetségi rendőrbíró kollégája helyett ugrik be a közelmúltban elhalálozott fontos koronatanú halottkeltése ügyében. A váratlan kiruccanás azonban kihívások elé állítja a nekromantát: egyrészt az asszisztensként vele tartó Micah, a leopárdkirály tartogat számára meglepetéseket, másrészt az ősi sírkertben is elszabadulnak az indulatok… Úgy látszik, az élet még Anitának is tud újat mutatni!
A magyar rajongók által olyannyira várt Micah kisregény eredetileg az Anita Blake-sorozat 13. kötete, a Lidérces álmok és a Haláltánc között jelent meg.

Kiadó: Agave Könyvek
Teljes ár: 2780,-
Megjelenés: 2012. november 27.


Trux Béla: Akkon ostroma (Akkon II.)
Ez volt az a könyv, ami az idei évben több meglepetést is okozott nekem. Az egyik, hogy az első könyves író olyan alapos és hiteles művet alkotott, amely bármely szerzőnek becsületére válna. A másik meglepetés, hogy a szerző bizony majdnem földim és sikerült vele személyesen is megismerkednem. Történetét nem könnyű olvasni, de megéri. Ez is a kiadvány is a mindenképpen olvasni akarom kategóriába tartozik a számomra.
Fülszöveg: Az ostrom, amely eldöntötte a keresztes háborúk sorsát. A Mennyei Királyság romokban, a hódító Európa csaknem teljesen kiszorult a Szentföldről. Jeruzsálem, Tripolisz és a többi nagyváros mind elesett, egyedül Akkon áll még ellen a szultánnak. A védői tudják: ha ők veszítenek, a kisebb települések képtelenek ellenállni a túlerőnek. A szolgasorba taszított Tristan von Zorn a véletlennek köszönhetően ismét lovagi rangra emelkedik. Guillaume de Beaujeu nagymester kegyeltjeként betekintést nyer a templomos rend misztériumaiba, és hamarosan az események sűrűjében találja magát. Nem sejti még, hogy számára a vártnál is több fájdalmat hoz a háború. Múltja utánanyúl, és Tristan válaszút elé kerül: becsület és a hősi halál vagy élet és szerelem. De képes-e élni úgy, hogy feladja elveit? Al-Asraf Khalil, Egyiptom mameluk szultánja 1291 márciusán teljes haderejével Akkon városa ellen indul, hogy egyszer s mindenkorra elűzze az európai hadurakat a Palesztin partvidékről. Ha Akkon elesik, minden elveszett.
Kiadó: Aba Könyvkiadó
Teljes ár: 3.990,-
Megjelenés: 2012. november 20.


Vernon Vinge: Tűz lobban a mélyben
Ez volt az a könyv, aminek a borítójába az első pillantásra beleszerettem. Tudom, hogy nem lesz egyszerű olvasmány, de mégis akarom. Megmagyarázhatatlanul vonz ez a könyv. Még a 808 oldalas terjedelem sem riaszt el. Úgy érzem minden szempontból súlyos olvasmány lesz. De akkor is akarom! Mindenképpen a karácsonyi kívánságlistámon a helye.
Fülszöveg: Távoli jövő. A fejlett fajok már megértették a világűr igazi természetét. Felfedezték a galaxist tagoló, eltérő fizikai törvényeknek engedelmeskedő gondolati zónákat. Kegyetlen intelligencia üldöz egy űrhajót, melynek rakterében az emberiség megváltásának kulcsa van. A hajót, melyen csak gyermekek utaznak.
Kiadó: Ad Astra
Teljes ár:
Megjelenés: 2012. november 28.


Ernest Cline: Ready Player One
Ez az a könyv, amelynek a fülszövege annyira felkeltette a kíváncsiságom, hogy nem tudtam neki ellenállni. Nagy szerencsémre a kiadó meglepett egy példánnyal. Hamarosan olvasni fogom a könyvet és nem sokkal később értékelés is várható. A kiadvány jellegzetessége, hogy formátuma lényegesen eltér a kiadó által alkalmazott eddigi formátumtól. Nagyon pici a könyv. Olyan kis aranyos. :)
Fülszöveg: 2044-et írunk, és a valóság elég ronda egy hely. Az emberiség nagy részéhez hasonlóan a gimnazista Wade Watts is azt a kiutat látja zord környezetéből, hogy bejelentkezik az OASIS-ba, a világméretű virtuális utópiába, ahol az avatárján keresztül mindenki szabadon tanulhat, dolgozhat, és szórakozhat. Ugyancsak az emberiség nagy részéhez hasonlóan Wade is arról álmodozik, hogy ő találja meg elsőként a virtuális világ elrejtett kincsét. A szimuláció tervezőjeként ismert James Halliday ugyanis ördögi feladványt hagyott maga után, amelynek leggyorsabb megfejtője szédületes vagyonra és hatalomra tehet szert. A Halliday által kifundált feladatok sikeres teljesítéséhez a popkultúra megszállott ismeretére van szükség, Wade pedig éppúgy otthon van a Gyalog galoppban, mint a Pac-Manben, a Rush életművében vagy az animékben. Amikor a tizennyolc éves srác hosszú évek kitartó munkája után megoldja az első feladványt, hirtelen a figyelem középpontjába kerül, és ez életveszélybe sodorja. Egyes játékosok ugyanis még a gyilkosságig is hajlandóak elmenni a mesés nyeremény megszerzéséért.
Kiadó: Agave Könyvek
Teljes ár: 2.980,-
Megjelenés: 2012. november 13.


Christopher Paolini: Örökség - A lelkek sírboltja (Eragon 4.)
Olvastam a sorozat minden kötetét. Sorakoznak is szép rendben a polcomon. De olyan régen volt már, amikor megjelent az előző rész. :( Igen, akarom a könyvet, de könnyen elképzelhető, hogy nem azonnal. Ha már ennyit vártam rá, akkor tudok várni még egy kicsit, mert most van pár könyv, ami jobban érdekel. De ami késik, az nem múlik és biztosan meg fogom venni a kötetet.
Fülszöveg: Kezdetben volt Eragon… És végül itt az Örökség. Eragon, az Árnyékölő, a Sárkánylovas, csak egy szegény parasztfiú volt, amíg meg nem találta Saphira tojását. Miután a sárkány kikelt, élete alaposan megváltozott. Most már az egyetlen szabad sárkánylovasként neki kell szembeszállnia Galbatorix zsarnokságával és legyőzni a királyt, mert második esélyt nem kap a világ. De még mielőtt ezzel megpróbálkozhatna, a varden seregnek is oda kell érnie a főváros falai alá. Útjukban bevehetetlen városok és legyőzhetetlen hadvezérek állnak… Eddigi csatáik és győzelmeik reményt adtak a Birodalom ellenfeleinek. De sikerül-e Nasuadának együtt tartania seregét, amelyet annyi különböző népből szervezett? Segítségére sietnek-e a tündék, amikor a legnagyobb szüksége van rájuk? Lehet-e a vardenek varázslóinak esélye Galbatorix ellen? Új csaták, hajmeresztő kalandok, elképzelhetetlen titkok várnak a szabadságukért harcoló emberekre, törpékre, urgalokra, tündékre és segítőikre, a váltott macskákra. Ismét szembekerül Murtagh és Tövis meg Eragon és Saphira. Az út végén pedig Galbatorix és fekete sárkánya, Shruikan várja őket…
Kiadó: Európa Könyvkiadó
Teljes ár: 4.500,-
Megjelenés: 2012. november 28.


Dan Wells: Partials - Részben ember
Valamiért vonz ez a könyv. A borító és a fülszöveg is. Viszont szkeptikus is vagyok egy kicsit. Figyelemmel kísérem a könyvet, de azért megvárok pár értékelést mielőtt a kosaramba fogom pakolni.

Fülszöveg: Az emberi faj a teljes megsemmisülés szélén áll, miután a Részlegesekkel – az emberekhez megtévesztésig hasonlító, ám mesterségesen előállított szerves lényekkel – folytatott háború megtizedelte a népességet. Az ott bevetett RM nevű vírus néhány tízezerre redukálta a túlélők számát, akik Long Islanden rendezkedtek be, míg a Részlegesek rejtélyes módon visszavonultak. Bármikor lecsaphatnak újra, de ennél is sürgetőbb probléma, hogy egy évtizede nem született az RM-re immúnis csecsemő. Kira, egy tizenhat éves orvostanhallgató a saját bőrén tapasztalja meg, ahogy az RM miatt az emberiség maradéka lassan kipusztul, miközben a kötelező terhességi törvény a polgárháború szélére sodorja őket. Kira nem hajlandó tétlenül nézni az eseményeket, mindent elkövet, hogy megtalálja a vírus gyógymódját. Erőfeszítései közben döbben rá: mind az emberiség, mind a Részlegesek túlélése azon múlik, sikerül-e felfednie a két faj közötti kapcsolatot – amelyet az emberiség vagy elfelejtett, vagy soha nem is tudott róla.
Kiadó: Fumax
Teljes ár: 3.495,-
Megjelenés: 2012. november 19.


Kendare Blake: Rémálmok lánya (Vérbe öltözött Anna 2.)
Az első rész kellemes meglepetést jelentett a cselekményével. Igen, szeretném olvasni ezt a kötetet is. Kíváncsi vagyok, hogy az egyébként kerek történet hogyan folytatódik.

Fülszöveg: A Vérbe öltözött Anna folytatása. Hónapok teltek el, amióta a vérbe öltözött lány, Anna Korlova becsapta maga mögött a Pokol kapuját, de Cas Lowood, a híres kísértetvadász nem tudja kiheverni elvesztését. Hiába mondják a barátai, hogy Anna miatta szállt alá, ő csak élőhalottként tengődik. A fiú tudja, hogy sosem talál rá a szerelemre egy élő lány oldalán, senki sem hasonlítható az ő halott Annájához. És csak őt látja mindenütt, vele alszik el és vele riad fel rémálmaiból. De valami nagyon nincs rendjén… Ezek nem képzelgések. Valahányszor megjelenik, látszik Annán, hogy a legválogatottabb kínzásokat kell kiállnia. Persze meg kell bűnhődnie tetteiért, de Cas úgy érzi, most rajta a sor, hogy viszonozza a lánynak, amit érte tett…
Kiadó: Geopen Könyvkiadó
Teljes ár: 2.990,-
Megjelenés: 2012. november 28.


Kresley Cole: A démonkirály csókja (Halhatatlanok alkonyat után 6.)
Ez az a könyv volt az, aminek a megjelenésében már nem is nagyon reménykedtek a rajongók. Már mindenki lemondott róla. Egy éve ígérgette a kiadó a megjelenését és mindig eléggé semmitmondó indokokkal magyarázta a megjelenés csúszását, vagy éppen nem is válaszolt az érdeklődő kérdésekre. Aztán  egyszer csak bejelentette, hogy a nyomdában a könyv. Olvasói reakció? Hiszem, ha látom és végre kapható. Úgy néz ki, hogy végre kapható. El sem hiszem. Szeretem az írónő regényeit. Kikapcsolódásnak nagyon jók. De ha már ennyit vártam erre a kötetre, akkor kivárok valami jó kis akciót a megvásárlásával. Ha a kiadónak nem volt fontos a gyorsaság, akkor nekem sem az a vásárlás. :P Ja, és a borító valami borzalmas. :(
Fülszöveg: Tudta, hogy egy csóktól a királynéja lesz…Kresley Cole lenyűgöző regénye egy démonkirályról, aki koronája visszaszerzéséért küzd, és a gonosz varázslónőről, aki a férfi legtitkosabb vágyait használja ki, hogy az útjába álljon. A férfi rögeszméje a varázslónő, aki testét odaadja, de a szívét nem. Miután Sabine, az Illúziók királynője a búvóhelyére csalogatja, és csapdába ejti Rydstrom Woede-ot, a könyörtelen harcos küzd a királynő csábítása ellen. Ádáz démontermészete azonban vágyik a pompás testre. Rydstrom a szökést tervezi, de közben meg akarja kaparintani Sabine-t – a saját feltételei szerint. A királynő bukását a csatákban sebeket szerzett démon okozza, aki megesküszik, hogy mindenáron megtartja a lányt. Amikor Rydstrom kiszabadul, elrabolja Sabine-t, és ezzel szerepet cserélnek. Most a lány küzd, hogy ellenálljon a felséges gyötrelemnek. És minden találkozás során egyre jobban vágyik könyörtelen ellenfelére. Nem lenne szabad ennyire akarniuk egymást… Ha le tudják győzni a közöttük álló sötét ellenséget, vajon meghozza-e Sabine a végső áldozatot, hogy megmentse démonát? Vagy a büszke király leteszi a koronáját meg a fegyvereit, hogy megtartsa a varázslónőt?
Kiadó: Ulpius-ház
Teljes ár: 3.499,-
Megjelenés: 2012. november 20.


Azt hiszem bőven van miből válogatni a karácsonyfa alá. :) A megjelenések csúszásai miatt pedig még decemberben is számíthatunk egy-két cukiságra és érdekességre. 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons