Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2013. január 5., szombat

Polcra került - 2012. december

Az év utolsó hónapjában sok könyvet vettem, de némiképp vigasztal, hogy a legtöbb ajándéknak ment. Saját részre csak éppen a karácsonyi hangulat és egy-két kihagyhatatlan akció miatt voltam kénytelen beszerezni azt, amit vettem. 

Azzal kezdtem a decembert, hogy az Alexandra online oldalán szembe jött velem az Európa Kiadó 40%-os akciója. Ha már a barátnőim névnapi ajándékainak egy részét úgy is innen rendeltem, illetve ha már úgy is leakciózták a teljesen friss megjelenésű  Christopher Paolini Örökség című kötetet, akkor azt nem lehetett kihagyni. Nem is hagytam ki. :)
Az ajándékok beszerzésének azonban még nem szakadt vége, mert akkor szép móka a vásárlás, ha több helyről rendelhetek. Pláne könyvet. :) Szóval volt még egy beszerzés és a postaköltség megspórolása érdekében hozzá kellett tennem egy könyvet a rendeléshez. Ja, micsoda megterhelés volt ez! :P Így került a polcomra Rachel Vincent Rogue - Latrok című kötete, amely a Shifters sorozat 2. része.

December nálam ünnepek tömkelegét tartalmazza. A névnapi ajándékaimmal kezdem.
Kedves barátnőimtől kaptam Julie Kagawa Iron Daughter - Vashercegnő című könyvét, ami a Vastündérek sorozat 2. kötete és már olvastam is és nagyon szeretem. A másik ajándékkönyv Mats Strandberg - Sara B. Elfgren svéd párostól A kör című regény, ami viszont trilógia első része. Jó választás volt lányok! :)

Majd következett a Delta Vision Kiadó karácsonyi akciója, amely végül is névnapi és karácsonyi ajándékok tömegét jelentette a számomra. A rendelésnél elértük az 50%-os maximális kedvezményt, a párom pedig kedveskedett nekem jó néhány könyvvel. :)
A MesterMűvek sorozat két friss megjelenése, Jo Walton A király békéje és Alfred Bester Tigris! Tigris! című kötete, valamint Jo Walton egy régebbi könyve, a Farthing végezte névnapi ajándékként a polcomon. Akarom mondani a fa alatt.
A karácsony angyala pedig David Gemmell Rigante-ciklusának köteteivel kopogtatott nálam. Nagy örömmel tudom a magaménak a Kard a viharban, az Éjféli sólyom, a Hollószív és a Viharlovas című köteteket.

A Könyvmolyképző Kiadó is meghirdette Adventi akcióját. Amitől azért annyira nem estem hasra, mert a legtöbb esetben számomra érdektelen könyveket kínáltak, de az Arany pöttyösökre vonatkozó 35 %-os kedvezményt és ingyen kiszállítást nem tudtam kihagyni. Az egyik molyos kihívás eredményeként 200 Ft-onként összespórolt összegből leptem meg magam karácsonyra Maggie Stiefvater The Raven Boys - A Hollófiúk és Cassandra Clare Pokoli szerkezetek - A herceg című könyvével. 

Ha már az összespórolt pénznél tartunk, akkor a maradéknak is a fenekére csaptam. A Delta Vision Kiadó e-könyv kínálatából válogattam, mert beharangozták az e-könyvek áremelkedését. Nem vártam meg a magasabb árakat, hanem bevásároltam. Ezzel teljesen kiürítettem a malacperselyt. Viszont nagyon megérte és végül is a célját betöltötte. :) Gazdagabb lettem Somlói Ferenc A Csodák könyve, Robert Jordan A világ szeme és a A nagy hajtóvadászat című műveinek, valamint Harrison Fawcett (Fonyódi Tibor) Katedrális című művének névre szóló elektronikus verziójával. Az utóbbi mű egy másik kiadásban már a polcomon van és olvastam is, de a falazóelem  (most komolyan: majd ezer oldal, nagy alakú, a súlya pedig 1,62 kg) nagyságú kötetet nem épp a legegyszerűbb olvasni, ezért az elektronikus verzió. 

Elhiszem, hogy már most rettentő hosszú a felsorolás, de még nincs vége. Ebben a hónapban is kaptam recenziót. Most az Aba Könyvkiadótól. Trux Béla Akkon ostroma című könyvére nagyon vágytam és örülök, hogy olvashattam. Az értékelés is elkészült már. Szilágyi Borka Kékszem Jázmin irkája című könyvre is nagyon kíváncsi vagyok, mert egy 12 éves lány munkájáról van szó és ez azért nem semmi.
Jelentem, felsorolás vége. :) *homlokot megtöröl*

A havi statisztika szempontjából viszont nagyon rosszul állok. Polcra, illetve olvasóra került a hónapban 19 db könyv. (Hűha, szép mennyiség! ) 
Mennyit olvastam? 11 db könyvet, amelyek közül 8 db magánkönyvtári, a többi pedig könyvtári, illetve kölcsönkért példányt volt.
Hogyan állok a magánkönyvtáram olvasottságával? Egyre rosszabbul. Jelenleg 74%. De ugye senki sem csodálkozik azon, hogy visszacsúsztam azt az 1%-ot. Ennyi új könyv mellett én sem.
Januárban próbálok kevesebb könyvet venni és többet olvasni. Remélem, hogy sikerül. :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons