Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2012. december 14., péntek

Várólista - 2012. december

Az év utolsó hónapja igencsak érdekesen alakul/alakult a könyvmegjelenések szempontjából. Vannak kiadók, amelyek a karácsonyfa alá szánt könyveiket már novemberben megjelentetik és decemberben már a következő évre készülnek (pl: Agave Könyvek) és vannak kiadók, amelyek decemberben dömpingszerűen árasztják el könyveikkel a könyvesboltokat, akár az utolsó pillanatokra hagyva a megjelenéseket. Úgy tűnik számomra, hogy az idei évben az egyik ilyen kiadó a Könyvmolyképző volt. Elképesztő mennyiségű könyvet jelentettek és még fognak megjelentetni ebben a hónapban. 
Nem tudom, hogy melyik stratégia a jobb. A bejegyzés szempontjából miért is lényeges ez? Csupán azért, mert kiadók szempontjából így elég egyhangú lesz az ajánlat, de azért próbálok majd némi változatosságot is csempészni a megjelenések listájába. :)

Alfred Bester: Tigris! Tigris!
Kicsit kakukktojás ez a könyv a felsorolásban, mert igazából november legvégén jelent meg, de egyszerűen nem tudom kihagyni. Muszáj megemlítenem. Leginkább azért, mert a MesterMűvek sorozat része és leginkább azért, mert mindenképpen kell! A Delta Vision kiadó Karácsonyi akciójában le is csapok rá. Ha minden jól megy még az éven a kezemben tarthatom. :)
Fülszöveg: Ez egy aranykor volt, a kalandozások, az intenzív élet és a durva agónia korszaka. Vagyon és tolvajlás, fosztogatás és erőszak, kultúra és bűn korszaka. A szertelenség kora volt, a különcök elbűvölő évszázada... A dzsauntolás – helyváltoztatás, pusztán az elme erejével – alapjaiban rendítette meg és fenekestül felforgatta a társadalmat. A Naprendszer kettészakadt; a Belső Bolygók és a Külső Holdak közötti gazdasági feszültség véres, kíméletlen háborúvá eszkalálódott, minden készen állt arra, hogy az emberiség elpusztítsa önmagát. Gulliver Foyle, harmadosztályú segédgépész százhetven napon át sodródott az űrben egy kilőtt teherhajó roncsán. Egy tudatlan barom, aki megadóan várja a halált. Ám egy napon feltűnik egy hajó, egy testvérhajó, mely megmenthetné, de sorsára hagyja… Foyle bekattan, és a közönyös átlagember nem létezik többé. Szörnyetegek, különcök és hóbortosok kora ez… és ebben a forrongó huszonötödik században veszi kezdetét Gully Foyle ádáz bosszújának története.

Kiadó: Delta Vision Kiadó
Teljes ár: 2.990,-
Megjelenés: kapható


Gail Carriger: Changeless - Változatlan
A sorozat első része teljesen elvarázsolt, imádtam olvasni. Nem kérdés, hogy a folytatás is kell a polcomra. Ha lehet, akkor minél előbb. :)
Fülszöveg: Alexia Maccon, Woolsey grófnéja egy kora esti órán arra ébred, hogy férje, akinek, mint minden rendes farkasembernek, illedelmesen aludnia kellene, teli torokból ordít mellette. Később el is tűnik, magára hagyva Alexiát, akinek így egyedül kell megbirkóznia egy egész természetfeletti regimenttel, akik már ott várják lakása küszöbén; az űzött szellemek seregével, és Viktória királynő haragjával. Ám Alexia fel van fegyverezve: van egy legújabb divat szerint készült napernyője, és harapós modora. Még amikor nyomozása Skóciába, a rusnya mellények honába sodorja, és egy egész farkas falkával kerül szembe, akkor is helytáll. Erre pedig csak egy lélektelen képes… Arra is marad ideje, hogy megkeresse elkóborolt férjét – ha akarja. 

Kiadó: Könyvmolyképző
Teljes ár: 2.999,-/3.999,- (kartonált/keménytáblás)
Megjelenés: kapható


Ann Aguire: Menedék - Enclave (Razorland trilógia 1.)
Imádom a borítóját, de mivel már párszor megégettem a kezem a borítók miatt, ezért egyelőre messziről figyelem a könyvet és türelemmel várom az értékeléseket. Ha nagyon jókat hallok a könyvről, akkor biztosan olvasni fogom és szerintem meg is veszem. Az is elképzelhető, hogy először megvárom a folytatásokat.
Fülszöveg: A második világégéskor születtem. Legendák szóltak egy olyan korról, amikor az emberek hosszú ideig éltek. Én dajkamesének tartottam. Az én világomban senki sem érte meg a negyven évet. Egy enklávéban éltem, ahol a legidősebb közülünk huszonöt éves volt. Némelyek azt suttogták, megváltás lenne számára a halál, de igazából csak nem akarták a saját maguk jövendőjét látni. Pikk amióta csak az eszét tudja, vadásznő szeretett volna lenni. A vadászok feladata élelmet szerezni a közösségnek a föld alatti menedéket körülölelő, életveszélyes alagútrendszerből, amelyben örök sötétség honol, miközben igyekeznek elkerülni a Korcsokat, ezeket a zombiszerű, vérszomjas szörnyetegeket. Amikor az örök kívülálló, Fakó nevű vadászt osztják be mellé társul, aki titokzatos körülmények között került az enklávéba, a lányt tiltott érzelmek kerítik hatalmukba. Fakóval hamarosan rádöbbennek, hogy a Korcsok egyre szervezettebben lépnek fel ellenük, ám az idősek nem hallgatnak figyelmeztetésükre. Megszokott kis világuk szertefoszlik, így rákényszerülnek, hogy szembenézzenek az ismeretlennel. Köszöntünk az apokalipszisben! 

Kiadó: Fumax
Teljes ár: 2.995,-
Megjelenés: kapható


Cassandra Clare: A herceg (Pokoli szerkezetek 2.)
Az írónő könyveit szerettem olvasni. Azt a hármat, amit eddig olvastam. A sorozat első része a polcomon pihen és olvasásra vár. Ha nem is azonnal, de a folytatás is a polcomra fog kerülni, illetve a befejező rész is. Nagy valószínűséggel az olvasásba majd csak akkor fogok belekezdeni, ha a teljes sorozatot a magaménak tudhatom. Addig pedig lassanként beszerzem a köteteket. 
Fülszöveg: A Viktória-korabeli London mágiával átszőtt alvilágában Tessa Gray végre biztonságban érezheti magát az árnyvadászok körében. Ez a biztonság azonban mulandónak bizonyul: a Klávé szakadár tagjai terveket szőnek Charlotte leváltására az Intézet éléről. Ha Charlotte elveszti a pozícióját, Tessa az utcára kerül, és könnyű zsákmánya lesz a titokzatos Magiszternek, aki saját sötét céljai érdekében akarja felhasználni Tessa képességeit. 

Kiadó: Könyvmolyképző
Teljes ár: 2.999,-/3.999,- (kartonált/keménytáblás)
Megjelenés: kapható


Maggie Stiefvater – The Raven Boys – A Hollófiúk
Az írónő magyarul már megjelent sorozatát szerettem olvasni. Leginkább a hangulata miatt. Igazság szerint a Tündérdallam és a Ballada könyvek megjelenésére várok már egy fél éve. A Tündérdallam megjelenését az idei könyvhétre ígérte a kiadó, de még mindig semmi. :( Viszont elkezdik megjelentetni a Holló-ciklust, amelyet egyébként nagyon sokan dicsérnek külhonban. Visszatart, hogy YA regényről van szó. Szerintem megvárom vele pár értékelést, aztán majd meglátom.
Fülszöveg: Nem látó csak két okból pillanthat meg egy szellemet Szent Márk éjszakáján. Vagy te vagy a lény igaz szereleme … vagy te ölted meg őt. Blue Sargent minden évben ott áll látó anyja mellett, amikor a halálra várók elsétálnak előttük. Blue sosem látja őket: ebben az évben viszont egy fiú válik ki a sötétből, és megszólítja őt. A fiú, Gansey, az Aglionby nevű helyi magániskola jómódú tanulója. Blue egyszer megfogadta, hogy távol tartja magát az Aglionby diákjaitól. A Holló Fiúkként ismert banda csak bajt hozna rá. De Blue megmagyarázhatatlan vonzalmat érez Gansey iránt. A fiúnak egy küldetést kell teljesítenie, amelyben három másik Holló Fiú is érintett: Adam, az ösztöndíjas hallgató, a kiváltságosok mintapéldánya; Ronan, a zabolátlan lélek, akinek érzelmi skálája a haragtól a kétségbeesésig terjed, és Noah, a csendes szemlélő, aki sok dolgot észrevesz, de nagyon keveset beszél. Blue-t már egészen fiatalon figyelmeztették: ő okozza majd igaz szerelmének halálát. A lány nem hisz az igaz szerelemben, ezért soha nem is aggódott emiatt. De ahogy az élete egyre jobban összefonódik a Holló Fiúk furcsa és baljóslatú világával, már nem olyan biztos a dolgában.


Kiadó: Könyvmolyképző
Teljes ár: 2.999,-/3.999,- (kartonált/keménytáblás)
Megjelenés: kapható


J.R.R. Tolkien: Befejezetlen regék Númenorból és Középföldéről
A Gyűrű keresését olvastam, de csak könyvtári példányként. Nagyon szerettem, mert érdekes betekintést ad a Gyűrűk Ura előzményeibe és kellő hangulatot teremt az író további műveinek olvasásához. Ebbe a fekete kiadásba egyébként is bele vagyok esve. Azért annyira nem, hogy a már meglévő könyveimet is újra megvegyem ebben a kiadásban. A befejezetlen regék viszont nincs meg, tehát semmi nem tart vissza attól, hogy hamarosan a sajátomnak tudhassam ezt a szépséget. :) 

Fülszöveg: A hobbit, A Gyűrűk Ura és A szilmarilok olvasói ismét belemerülhetnek J. R. R. Tolkien világába. Ebben a kötetben olyan történeteket gyűjtött össze Christopher Tolkien, amelyeket édesapja ugyan nem fejezett be, de eléggé kidolgozott ahhoz, hogy érdekesek legyenek az olvasók számára. A regék átölelik Középfölde három nagy korszakát – az első korból Tuor és Húrin legendája, a másodikból Númenor leírása valamint Galadriel és Celeborn története, a harmadikból Isildur halála, Cirion és Eorl esküje és a Gyűrű utáni kutatás részletei találhatóak meg a kötetben. 
Most különösen érdekfeszítőek lehetnek Az erebori kutatás részletei, A Fehér Tanácsról, a mágusokról (istarok) és a palantírokról szóló tanulmányok, hiszen Peter Jackson, A Gyűrűk Ura és A hobbit rendezője ezeket is felhasználta filmje készítéséhez. 
Ez a könyv más kiadónál már megjelent A Gyűrű keresése címen.

Kiadó: Európa
Teljes ár: 4.900,-
Megjelenés: kapható


Alastair Reynolds: Jelenések tere
Az idén vettem egy könyvet az írótól, de még nem olvastam. Valahogy mégis vonz a kötet. Ha nem is azonnal, de a könyv a mindenképpen megveszem kategóriába fog tartozni a számomra.
Fülszöveg: Kozmikus rejtélyek nyomában. Az amarantinok kilencszázezer évvel ezelőtt kihaltak. Balszerencse volt csupán, hogy épp akkor történt a pusztító napkitörés, amikor sikerült kijutniuk a világűrbe? Vagy lehet összefüggés az események között? A Resurgam, az egykori amarantin bolygó telepeseit ez a kérdés nem különösebben foglalkoztatja, még azután sem, hogy mélyen a felszín alatt egy egész várost találnak, a közepén egy szárnyas amarantin szobrával. De a briliáns és kíméletlen tudós, Dan Sylveste nem nyugszik, amíg ki nem deríti az igazságot – bármekkora árat is kelljen fizetni ezért. Az amarantinok tragédiája nem volt véletlen. A veszély pedig most is ott leselkedik a közelben. Közelebb, mint Sylveste gondolná…

Kiadó: Alexandra
Teljes ár: 3.999,-
Megjelenés: kapható



Kerstin Gier: Smaragdzöld
Magam nem rajongok annyira a sorozatért, mint sokan mások, de annyira azért piszkálja a fantáziámat, hogy mindig kölcsönkérem a köteteket olvasni a barátnőmtől. Most is ez fog történni. :)

Fülszöveg: Mit tesz az, akinek összetörték a szívét? Úgy van. Telefonál a legjobb barátnőjével, csokoládét majszol és hetekig dagonyázik a boldogtalanságban. Csak az a bökkenő, hogy az akarata ellenére időutazóvá vált Gwendolynnak egészen más dolgokra kell tartalékolnia az energiáit: például a túlélésre. Mert azok a szálak, amelyeket a kétes hírű Saint Germain gróf még a múltban illesztett egymáshoz, immár a jelenben is veszélyes hálóvá szövődtek. Ahhoz, hogy felfedjék a titkot, Gideonnak és Gwendolynnak nem elég eltáncolni egy menüettet a 17. század egyik legpompásabb bálján, hanem hanyatt-homlok kell belevetniük magukat a kalandokba bármelyik évről is legyen szó. Érzelmi hullámvasút az évszázadokon keresztül: Gideon és Gwen kalandjai Kerstin Gier, kitűnő bestseller-szerző tollából. Beleszeret, aki elolvassa!

Kiadó: Könyvmolyképző
Teljes ár: 2.999,-/3.999,- (kartonált/keménytáblás)
Megjelenés: kapható



On Sai: Calderon, avagy hullajelölt kerestetik
Amikor a kiadó felajánlotta a recenziós olvasást, akkor a fülszöveg elolvasása után úgy döntöttem, hogy egyelőre nem akarom olvasni a történetet. Nem egészen fogott meg. Aztán elolvastam az első értékeléseket és most már jobban csúszna a dolog. Várok még egy kicsit és figyelek erősen, aztán majd döntök. A "bácsi" az elején nagyon megnyerő. :D
Fülszöveg: Calderon kapitány nem mindennapi férfi. Egy jóképű, ifjú főnemes, aki eldobta a rangját egy lányért. Csakhogy a lány meghalt, így Calderon öngyilkos akar lenni. Úriember nem temetkezik hitelbe. Calderon másodkapitányi állást szeretne egy űrhajón, hogy egy kényelmes urnára gyűjtsön, de döbbenetére a kapitányi munkakört kapja meg. Vajon miért sóz rá a Flotta egy hatalmas űrcirkálót, amit nem tud vezetni? Milyen Játszma folyik körülötte? Mit kavarnak a nemesek a háttérben? És mit kezdjen Tainával, a csinos japán kadétlánnyal, akiből árad a narancsillat? És aki a parfüm per légköbméter arányt is képes kivizsgálásra felterjeszteni? Taina szamuráj családok leszármazottja, és ugyanúgy űzi a Játékot, vagyis más manipulálását, mint Calderon. Bármit megtenne, hogy az űrben maradhasson, hiszen odahaza nagyapja már férjet keres számára. A lány útmutatást kér az Ősanyáktól, de a jóskövek veszélyre és halálra figyelmeztetik. Mire rájönnek, mi folyik a háttérben, csak önmagukra számíthatnak, és a kettejük között kialakult érzékeny kötelékre. Vajon elég jó játékosok, hogy szavak nélkül is megértsék egymást? És Taina elég ügyes ahhoz, hogy a kapitányt rávegye a túlélésre?


Kiadó: Könyvmolyképző
Teljes ár: 2.499,-/3.299,- (kartonált/keménytáblás)
Megjelenés: 2012. december 17.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons