Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2012. december 8., szombat

Adventi naptár: Nyolcadik ablak

A szerelem és a szeretet a költők és írók kedvenc témái. Sok mindent leírtak már az idők folyamán ezekről a témákról. Ilyenkor, a karácsonyi felkészülés izgalmában és a karácsony hangulatában elmerülve átgondoljuk, átértékeljük a szeretetet, legyen bármi is annak az alapja és bizony elnézőbbek is vagyunk. Ilyenkor kevesebbet számítanak a hibák és a problémák és közelebb kerülnek egymáshoz az emberek. Közelebb hoz minket egymáshoz a szeretet és erősebb az összetartozás. A karácsony szelleme megérint mindenkit, a hibák és az okok elhalványulnak. Igazán kár, hogy mindez csak rövid ideig tart, mert utána a mindennapok taposómalma miatt az igyekvés elhalványul.

" Hát igen. Voltak hibái, de mit számít ez a szív dolgaiban? Szeretjük, amit szeretünk. Ehhez az észnek nincs köze. Sok tekintetben az esztelen szerelem a legigazibb szerelem. Akárki szerethet valamit, mert. Olyan könnyű, mint zsebre vágni egy pennyt. Egész más szeretni valamit mindennek ellenére. Ismerni a hibáit, mégis szeretni. Ez ritka, tiszta és tökéletes."
/Patrick Rothfuss: A bölcs ember félelme/
(60. oldal, GABO Kiadó, 2011.)


Erről a könyvről még nincs olvasási élményem, mert még a várólistámon várakozik. Viszont a sorozat első részét olvastam és az egy nagyon jól megírt, lassan hömpölygő történet. Mindenképpen érdekel majd a folytatás is, de csak akkor, ha már a befejező rész is a kezemben lesz.
A család mindig megkérdezi, hogy mit szeretnék karácsonyra. A válaszom a legtöbb esetben természetesen az, hogy könyvet. Nos, ez a könyv is úgy került a polcomra, hogy az anyukámtól kaptam tavaly karácsonyra. :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons