Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2012. december 23., vasárnap

Adventi naptár: Huszonharmadik ablak

Nem ez az első alkalom, amikor arra a megállapításra jutok, hogy nincsenek véletlenek. Mire alapozom ezt az állításomat? Leginkább a személyes tapasztalatomra. Lehet, hogy van olyan, aki most csóválja a fejét, de én nem igazán hiszek a véletlenben és ettől semmi sem tántoríthat el. 
Amikor november utolsó napján a kezembe vettem kedves barátnőm meglepetés ajándékát, még nem gondoltam, hogy egy ilyen csodálatos utazásban lesz részem, mint aminek holnap a végére érek. Sajnálom is, hogy a végére érek. Az elmúlt huszonhárom nap alatt a hangulatom sokféle állapoton ment keresztül, a mágikus dobozkából napról-napra mégis olyan idézet került elő, amelynek az adott napi hangulatomhoz nagyon is volt köze. Az első napokban ezen még meglepődtem, aztán már nem. Tudomásul vettem, hogy távoli barátnőm nagyon jó érzékkel... talán mágikus képességekkel?... választotta ki az idézeteket és a szerencse... vagy bármi más... segített, hogy megfelelő időpontban kerüljenek a kezembe.
Mi volt az, ami ezt az érzelmes bevezetést kiváltotta belőlem? Nem más, mint a mai idézet. Amely szintén egy tökéletes időpontban került elő, mintegy zárásaként a jelenleg hozzáférhető készlethez. Úgy érzem Szirmocska szinte érezte a gondolataimat, a közös gondolatainkat, amikor összeválogatta ezeket a bölcsességeket. Nem mondta ki fennhangon, hogy mit gondol, de ezzel az idézet áradattal és kedves figyelmességével a tudomásomra hozta. Hangosan kimondott szavak nélkül, de mégis a szívemhez szólóan. Élveztem a bontogatás minden pillanatát és magamba szívtam az idézetek minden szavát.  Erre csak egy válasz létezik: HÁLÁSAN KÖSZÖNÖM!


"Nem szóltak egymáshoz; a barátságnak része a csend is, a hangulat, mindaz, ami idegenek között gyakran válik kínossá, ám barátok számára némán, beszéd nélkül is többet mond minden fölöslegesen kiejtett szónál. A közös gondolatok, amiket mindkét fél érez és tud, mégsem mondják ki fennhangon, mert azzal megszűnne a varázs."

/Trux Béla: A templomos lovag/
(205. oldal, Aba Könyvkiadó, 2012.)


Holnap még vár rám egy idézet, amely jelenleg még a mágikus dobozka titkos rekeszében rejlik. Tudom, hogy különleges lesz. Már alig várom, hogy olvashassam. :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons