Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2012. december 5., szerda

Adventi naptár: Ötödik ablak

A karácsonyt a szeretet ünnepének hívjuk. Ilyenkor megnő az igény arra, hogy segítsünk embertársainkon. Megértem és elfogadom, ha valakinek segítségre van szüksége arra, hogy kimásszon a gödörből. Ebben az esetben szívesen nyújtom a kezem. Amit nem tudom megérteni és elfogadni az az, ha valaki csak a segítséget várja, de azt nem arra használja fel, hogy előre lépjen. Ha nincs akarat és igény a változásra, akkor a segítség sem ér semmit. Ez az én véleményem.

"Az értelem tett. Akkor veszíted el az értékedet, ha lemondasz a változtatásról és a tapasztalatról. Hatalmadban áll választani: válassz valamit, és szenteld neki magad. A tettek adnak célt és reményt."

/Christopher Paolini: Eragon/
(101.oldal, Európa Könyvkiadó, 2009.) 


Könyvélmény? Van! A sárkánylovasokkal én is az Eragon című könyvben találkoztam össze először. Utánanéztem az írónak és megtudtam, hogy a történet megírására Anne McCaffrey Pern sárkánylovasai történetei késztették, ihlették. Aki a blogomat olvassa vagy körülnéz a bejegyzések között, tisztában van vele, hogy mennyire szeretem McCaffrey könyveit. Az Eragont és folytatásait is szívesen olvastam és olvasom. Sajnos a film nem sikerült a legjobban. De a sárkányokat imádom és nagyon-nagyon szívesen lennék sárkánylovas. :D Mindkét említett sorozatot nyugodt szívvel tudom olvasásra ajánlani.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons